PROFITABILNA FRANŠIZA

'Praskozorje' dosad zaradilo preko 700 milijuna dolara

23.01.2012 u 12:32

Bionic
Reading

Prvi dio 'Praskozorja', a sveukupno četvrti film iz sage 'Sumrak', sa zaradom od 701 milijun dolara diljem svijeta na putu je da postane najprofitabilniji film te franšize

Film je od početka prikazivanja 18. studenog zaradio 701 milijun dolara te je na dobrom putu da dostigne 'Mladi mjesec', drugi film iz serijala koji je zaradio 709,8 milijuna dolara. Uspjeh filma je samo prvi korak uspješne suradnje Summit Entertainmenta i Lionsgatea koji su se udružili početkom godine.

Direktori Lionsgatea Rob Friedman i Patrick Wachsberger su u zajedničkoj izjavi rekli da je bilo jako važno da film postigne uspjeh, čime je pokazao da serijal i nakon četiri filma ima velik potencijal. Dodali su i da su jako ponosni na novog redatelja Billa Condona i cijelu glumačku ekipu te željno iščekuju završetak sage drugim nastavkom 'Praskozorja' krajem godine.

Dodajmo da se 'Praskozorje' tek počinje prikazivati u nekoliko većih zemalja, među kojima su i Japan i Kina, te je za očekivati da će konačna zarada poprilično porasti. U američkim kinima film je dosad zaradio 280 milijuna dolara te je još uvijek u zaostatku za 'Pomrčinom' (300 milijuna dolara) i 'Mladim mjesecom' (296 milijuna dolara).

Drugi dio 'Praskozorja' se u američkim kinima očekuje 16. studenog ove godine, a priča će pratiti rođenje Belline i Edwardove kćerke Renesmee. Mladi par će se morati suočiti s opakim Volturima, vođama vampira koji su poznati obožavateljima iz prijašnjih filmova.