PREMIJERA

Pogledajte novi spot grupe Kiper

25.11.2013 u 13:29

Bionic
Reading

Kiper je indie punk rock bend iz Zagreba osnovan 2007. godine. Čine ga Danijel Sikora - Six (bas), Pavle Vučinić (bubnjevi), Hrvoje Jagarinec - Jaga (gitara, vokal), Krešimir Certić - Misch (vokal) te Zdravko Šavor - Helti (gitara). Pogledajte premijerno njihov novi spot za pjesmu 'Ostajem do kraja' s aktualnog albuma 'Spori i živi'

Članovi benda imaju dugogodišnje iskustvo sviranja u raznim underground bendovima poput Garage Monsters Paruzije, Analene, Hat Det Bra, Minus Cway, Patarena ili Razloga Za. Bend je nastao na temeljima hard core punk benda Paruzije, pa se Pavlu, Hrvoju i Zdravku u ranim počecima na basu priključuje Six, a krajem 2009. i Misch na poziciji vokala. Time je postava zaokružena.

Godine 2008. Kiper izdaje svoj prvi album 'Krivo radim' u kompletnom DIY aranžmanu. Bend je sve napravio samostalno, od snimanja i produkcije do samog izdavanja albuma koji se mogao besplatno skinuti s neta. Album prate prilično pozitivne recenzije na muzičkim portalima. Period koncertne aktivnosti, kada su svirali kao predgrupa Letu 3, Hanson Brothers ili Anti Nowhere Leauge, nakratko prekidaju kako bi uvježbali novog člana benda Mischa i pjesme za budući EP i album. Početkom 2011. koncertna se aktivnost pojačava pa bend svira sve češće, a tijekom lipnja izlazi i recentni EP 'Opet sam jak'. Na tom uratku koji je producirao Ivan Jakić nalaze se tri stare pjesme u novom ruhu i dvije nove.

Ove godine bend objavljuje svoj drugi album 'Spori i živi' za etiketu Geenger Records, a snimanje i produkciju je ponovno odradio Ivan Jakić (Kut sobe). Na albumu se nalazi deset novih pjesama i bonus track 'Moj hrvatski Božić' (za koju je snimljen spot 2012. u produkciji News Bara). Za pjesmu 'Ostajem do kraja' snimljen je spot u Tvornici Jedinstvo pored Močvare. Spot je snimio, režirao i montirao Tomislav Pović (Ton film), a sniman je u potpunom mraku uz pomoć reflektora i projektora.

Kiper - 'Ostajem do kraja'


Dana 6. studenog održana je promocija albuma 'Spori i živi' u Vintage Industrial Baru (svirali su još Them Moose Rush iz Bjelovara i Gretta iz Zagreba). Koncertna aktivnost se nastavlja 21. prosinca u riječkom Palachu uz bend Fakofbolan