KOLINDA, JAKOVČIĆ...

Pogledajte najbolje maske s karnevalskih povorki

07.02.2015 u 17:02

  • +10

Maškare u Šibeniku

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz

Bionic
Reading

Širom Hrvatske su se unatoč zimskom vremenu počele održavati karnevalske svečanosti pa su tako danas maskirane povorke prodefilirale Pulom, Šibenikom i Siskom

RTL Autor: RTL

U Šibeniku je ispred Gradske vijećnice maškarama ključ grada, pa tako i vlast u gradu, predao gradonačelnik Željko Burić. Maškare su gradonačelniku obećale da će u rekordnom roku riješiti sve gradske probleme, a on ih je zauzvrat zamolio da ne naprave preveliki propuh u gradskoj blagajni, javlja Šibenski portal

Prvi veliki karneval u Puli započeo je ujutro oko 9.30 sati na Karolini, da bi sat kasnije maškarana povorka krenula od Karoline prema Portarati gdje je bilo organizirano predstavljanje maskiranih grupa. U popodnevnim satima za sve prisutne maškare organiziran je Ples pod maskama u pulskoj Zajednici Talijana - Circolu.

Na prvom pulskom karnevalu sudjelovalo je oko 500-tinjak sudionika pod raznim maskama, no najviše interesa izazvale su maske Kolinde Grabar Kitarović i Ivana Jakovčića, koji je prigodno promovirao novu istarsku valutu.

Veselo je bilo i u Sisku, gdje je u organizaciji sisačkog Doma kulture održan tradicionalni Dječji fašnik, čiji su sudionici bili mališani iz dječjih vrtića i učenici osnovnih škola koji su nakon preuzimanja ključeva grada od gradonačelnice Kristine Ikić Baniček u šarenoj koloni prošli gradskim ulicama.