NAGRADNJAČA

Pogledajte film 'Šegrt Hlapić'

07.11.2013 u 11:03

Bionic
Reading

U četvrtak, 7. studenog počinje prikazivanje jednog od najočekivanijih filmova za djecu – 'Šegrta Hlapića', u režiji Silvija Petranovića.

Točno stotinu godina nakon što je ugledao svijet na papiru, Šegrt Hlapić oživio je na velikim platnima, i to zahvaljujući Silviju Petranoviću, koji potpisuje scenarij i režiju.

Priču o jednom od najpoznatijih i najdražih dječjih likova, šegrtu Hlapiću, nastalom iz pera Ivane Brlić Mažuranić, znamo svi. Mali junak kreće na put nakon što mu je okrutni majstor Mrkonja nanio nepravdu. Na tom putu upoznaje Gitu, prelijepu djevojčicu iz cirkusa, siroče poput njega. Oboje doživljavaju pustolovine i poteškoće tijekom putovanja. Nemaju gdje spavati, nemaju hrane, no ne boje se ničega. Hrabri su i sretni i spremni svakome pomoći. U noći punog mjeseca dogodi se nešto strašno i sve se promijeni...

Šegrta Hlapića tumači Mile Biljanović, a Gitu je oblikovala Ena Lulić. Za majstora Mrkonju zadužen je Goran Navojec, majstorica je Hristina Popović, crni čovjek Milan Pleština, a gospodar cirkusa Livio Badurina. Velikan našeg glumišta Mustafa Nadarević tumači dobrog košarača, Bojan Navojec Grgu, Nikola Kojo bogatog košarača, a još jedan velikan hrvatskog filma Ivo Gregurević gazdu. Kad smo kod glumačkih veličina, Špiro Guberina tumači starog mljekara, Marija Kohn baku, Damir Lončar bogatog gospodina, a Danko Ljuština vlasnika vrtuljka. Markova majka je Daria Lorenci, dok služavku tumači Maša Petranović.

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 5x2 ulaznice CineStar kina!

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koje CineStar kino žele ulaznice.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Tomislav Antolović
Omer Mehić
Ivana Jedvaj
Slavica Kljaić
Nataša Janković