6. STUDENOG U 21 SAT

Počinje nova sezona HR demo kluba

06.11.2013 u 14:14

Bionic
Reading

Večeras u 21 sat počinje treća sezona HR demo kluba. Riječ je o projektu u kojem su se dvije godine otkrivali mladi daroviti glazbenici i pružala im se prilika za afirmaciju izravnim koncertnim nastupima na Drugome programu Hrvatskoga radija

Novo zagrebačko koncertno okupljalište Klub bit će mjesto na kojem će već danas nastupiti sastavi koje je odabrao stručni žiri urednika HRT-a: Dijete nemira (Zagreb), Scarlet Notes (Zadar) i Indigo Red (Zagreb) koji će se natjecati za pobjednika treće sezone u HR demo klubu. Gosti u šou programu bit će pobjednici HR demo kluba 2012. - skupina !ndigo7 koja će na najbolji način pokazati 'ono nešto' što je potrebno da bi se došlo do vrha HR demo kluba. Nove emisije HR demo kluba mogu se slušati na Drugom programu Hrvatskoga radija svake srijede navečer, od 21 do 22 sata.


Pobjednik prvog serijala HR demo kluba pulska je skupina Radio aktiv koja je ove godine bila u nominacijama mladih snaga za Porin. Za očekivati je isto i od prošlogodišnjih pobjednika iz Zagreba jer !ndigo7 upravo snima album prvijenac i sve snažnije zauzima svoje mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni. Cilj ovog projekta je promocija glazbenika (bendova, pjevača, autora...) što kroz predstavljanje u radijskom eteru, što kroz koncertnu aktivnost (tri studijske emisije + emisija uživo). Dakle od danas pa do svibnja 2014. godine HR demo klub će okupiti 42 sastava s područja Republike Hrvatske koji do prijave na natječaj nemaju službeno diskografsko izdanje. Princip natjecanja je sljedeći: izlučna natjecanja održavat će se srijedom navečer u zagrebačkom prostoru Klub u kojem će se predstaviti tri sastava koji sviraju svoj program. Na kraju večeri stručni žiri odabire po jedan sastav koji će zadnje srijede u mjesecu svirati na malom finalu mjeseca, u kojem se odabire pobjednik mjeseca (emisija se realizira uživo na HRA 2 i live streamu HRA). Iz mjeseca u mjesec – od studenog do ožujka – doći će se do velike završnice u kojoj će pet najboljih sastava (pobjednika mjeseca) nastupiti na velikom finalu, uz izravan prijenos na Drugome programu Hrvatskoga radija i snimanje emisije za Hrvatsku televiziju.

Glavna nagrada projekta HR demo klub je snimanje albuma u profesionalnim studijima Hrvatskoga radija, samostalni koncert i medijsko praćenje Hrvatske radiotelevizije.