S MESIĆEM MEĐU GLUMCIMA

Počelo snimanje Šovagovićeve 'Visoke modne napetosti'

28.04.2011 u 17:26

Bionic
Reading

Filip Šovagović počeo je ovoga tjedna na Hvaru snimanje dugometražnog igranog filma 'Visoka modna napetost', prema scenariju Ivice Đikića i Roberta Perišića, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar

Priča te 'satirične parafraze biblijskog motiva Noine arke' započinje najtoplijeg dana ljeta kad talijanski modni dizajner Giancarlo Mazukel stiže na dalmatinski otok u pratnji svog prisnog prijatelja i 'muze', muškog modela. Modni dvojac namjerava se skrasiti na otoku, što uzrokuje pomutnju među mještanima i sraz dvaju svjetova.

U filmu će glumiti, među ostalima, Bojan i Goran Navojec, Mijo Jurišić, Mišo Mihočević, Marija Škaričić, Nataša Janjić, Inge Appelt, Miran Kurspahić i Ranko Zidarić, a u jednoj od uloga pojavit će se i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Snimanje bi trebalo završiti krajem lipnja.

Visoka modna napetost' drugi je dugometražni igrani film, nakon 'Pušče Bistre' iz 2005. glumca, spisatelja i redatelja Filipa Šovagovića, koji je odigrao više od 40 filmskih i kazališnih uloga te režirao i napisao brojne kazališne drame, prevođene i nagrađivane diljem svijeta.

Film producira 'Zona Sova' iz Zagreba, a sufinanciran je sredstvima HAVC-a.