NOVI MEDIJI

Počela radionica 'Croatia goes cross-media'

14.07.2013 u 16:50

Bionic
Reading

'Croatia goes cross-media' je intenzivna trodnevna radionica u organizaciji nezavisne produkcijske kuće Aning FILM namijenjena europskim audiovizualnim profesionalcima, producentima i autorima s ciljem da educira sudionike o novim medijima i načinima stvaranja jedinstvene više platformske priče

Radionica za cilj ima podići svijest o raspoloživim alatima za razvoj, financiranje, produkciju i distribuciju cross-medijskih priča koje svoju multidisciplinarnu prirodu nameću kao novi trend na svjetskom audiovizualnom tržištu.

U suradnji s Media deskom Hrvatska, a podržana od strane Hrvatskog audiovizualnog centra i Canon Hrvatska, radionica će se održati u sklopu 4. Avvantura film festivala u Zadru, 26 - 29. kolovoza 2013. godine.

Radionica će okupiti neke od vodećih stručnjaka cross medije u Europi te predstavlja spoj grupnog rada, case studyja, sastanaka s mentorima i stručnjacima te razvoja postojećih projekata sudionika uz suradnju mentora.

Mentori i predavači su Nuno Bernardo, Jean Pierre Magro te Alison Norrington, odreda nagrađivani autori i stručnjaci za cross-mediju.
Nuno Bernando transmedijski je pisac nominiran za popularnu televizijsku nagradu Emmy, producent i autor prve međunarodne cross medijske on-line serije 'Sofia's Diary'. Čest gost i predavač na međunarodnim događanjima audiovizualne industrije od Toronta, Cannesa, Venecije i Londona.

Jean Pierre Magro, nagrađivan pisac i producent, svoju karijeru započeo je radom na dokumentarnim i igranim filmovima koji su se emitirali na svim većim europskim i američkim mrežama. Doktorirao je nove medije na sveučilištu Exter, a uz Deana O'Toola vodi produkcijsku kuću Immortal Transmedia.

Alison Norrington, dramaturg, novinar i osnivač 'Story central DIGITAL', doktorirala je 2009. na temu 'Istraživanje transmedijskog pripovjedanja u izdavaštvu'.

Cijena kotizacije do 22. srpnja iznosi 295 eura, a nakon toga do zatvaranja prijava, 2. kolovoza, 450 eura. U cijenu kotizacije uključena je školarina, tri noćenja, obroci, radni materijali, akreditacija za Film forum Zadar te završna zabava. Slobodnih mjesta za sudjelovanje je ukupno 24 te se kasne prijave neće uzimati u obzir.

Profesionalci iz Hrvatske se pozivaju da pošalju svoj životopis i ispunjenu prijavnicu na cgcm@aning.hr, dok zainteresirani za sudjelovanje iz drugih zemalja trebaju dodati motivacijsko pismo. Službeni jezik programa je engleski.
Kontakte, više informacija o programu i prijavnicu potražite na www.aning.hr/cgcm.