RADOJKA ŠVERKO:

'Pjevam za predsjednicu, ali si ne želim pripisivati važnost'

14.02.2015 u 11:04

Bionic
Reading

U glazbenom programu svečane inauguracije nove predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, sutra će na Markovom trgu nastupiti i pjevačka diva Radojka Šverko koja će uz zborove Lado i Ivan Goran Kovačić te u pratnji orkestra HV-a i dirigenta Alana Bjelinskog, izvesti domoljubnu pjesmu 'Ljubim te do bola'

S pjesmom 'Ljubim te do bola' Radojka Šverko nastupila je davne 1989. godine na Splitskom festivalu. Pjesmu potpisuje provjereni trojac – Jakša Fiamengo kao autor teksta, glazbu Dalibor Paulik, a aranžman Stipica Kalogjera.

'To je pjesma koju sam pronosila sve ove godine i izvodila je na svojim koncertima, a smatrali smo da su poruka i tekst iznimno primjereni za ovakav povod. Za ovu izvedbu poseban aranžman je napravio Olja Dešić', kazala je pjevačica koja je o odabiru pjesme za inauguraciju odlučila u suradnji s timom predsjednice.

O detaljima vezanima za njezino sudjelovanje u ovom događaju, Šverko je odbila opširnije govoriti, dodavši da je o tome bolje pisati kada cijela inauguracija prođe.

'Ne bih unaprijed govorila o svom nastupu na inauguraciji, ponajprije zato što ne želim kroz to pripisivati sebi bilo kakvu važnost. U svojoj sam karijeri upoznala prinčeve, kraljeve i tolike predsjednike država, stoga moje poznanstvo s predsjednicom Grabar Kitarović i njenom obitelji ostaje za mene. Nastojim biti časna članica ovoga društva i raditi svoj posao maksimalno profesionalno', kazala je na kraju.

Poslušajte pjesmu: