DIRLJIVA POSVETA PUNCU

'Pjesmu za Arsena napisao sam u jednom dahu'

27.04.2016 u 11:42

Bionic
Reading

Samozatajni glazbenik Alen Slavica, zet velikog kantautora Arsena Dedića, ovih dana objavio je pjesmu 'Nevera' koju je posvetio pokojnom i nikad prežaljenom puncu. Pjesma je nastala u Americi, u koju se pjevač sa suprugom Sandrom preselio u studenom prošle godine. Ispričao nam je kako sada izgleda njihov život u Los Angelesu

'Ova mi je pjesma jako važna i jako sam ponosan na nju. To su moje emocije, nešto što sam posvetio Arsenu. Imao sam privilegiju bolje ga upoznati, a bio je i ostat će veliki skladatelj kakav se rijetko rađa. Ono što je ostavio iza sebe je neizbrisivo. Bio je genij. Da je napisao samo 'Moderato cantabile' i 'Kuću pored mora', bilo bi dosta, a njegov opus je enorman i samim time je zadužio hrvatsku kulturu. Svima nam je teško pao njegov odlazak. Pjesma je nastala u studiju u Americi u suradnji s producentom Chrisom Recceardijem. S Miroslavom Tadićem sam i prije surađivao i mislim da je njegov doprinos dao ovoj pjesmi poseban pečat', ispričao nam je Alen. Dodaje kako je pjesma spoj Mediterana i modernog te da je tekst napisao u dahu, baš kako je napisao pjesmu i za svog pokojnog oca.

Alen se sa suprugom Sandrom, Arsenovom kćeri iz prvog braka Vesnom Suligoj, i četverogodišnjom kćerkicom Emom prošle godine preselio u Los Angeles. Ondje je par živio devet godina, ondje su se i upoznali, a u domovinu su se vratili da bi njihova Ema odrastala u što ljepšem i zdravijem okruženju.


Pjevač se s obitelji u studenom prošle godine preselio u Ameriku

'Iako nam je bilo lijepo živjeti u Žaboriću kod Šibenika, nikad nismo zatvorili vrata Americi. Arsen je znao da ćemo se jednog dana vratiti i nije mu bilo drago što će mu unuka i kći živjeti preko oceana. Ali uvijek je govorio da se moramo vratiti u Ameriku jer životarenje u Hrvatskoj nema smisla', kaže Alen. Ponovno se brzo snašli i prilagodili.

'Bili smo tu pa nam ništa nije strano. Imamo puno prijatelja s kojima smo kontaktirali dok smo živjeli u Hrvatskoj. Moja Sandra radi kao dizajnerica tekstila, Emica već govori engleski, ide u vrtić i trenira nekoliko sportova, tako da je dosta aktivnosti oko nje. U kolovozu nam kreće u školu', pohvalio se glazbenik, a nedavno je objavio i svoju prvu zbirku priča 'Životni autoput', u kojoj opisuje anegdote iz svoje karijere, života u Americi, ali i Hrvatskoj.

U Hrvatsku, koja im, kaže, jako nedostaje, ponovno će 1. srpnja, a 28. srpnja, na rođendan Arsena Dedića, s Matijom i Miroslavom Tadićem će izvesti 'Neveru' uživo na koncertu u čast glazbenoj legendi koji će se održati na šibenskoj tvrđavi. Nakon povratka u Ameriku Alen će se posvetiti nastavku svoje glazbene karijere, a dosad ima 14 albuma i milijun prodanih primjeraka. Njegove pjesme, poput 'Dao sam ti dušu', 'S tobom našao sam sreću' i druge, imaju višemilijunske klikove na YouTubeu.


Pjevač sa suprugom Sandrom i kćeri Emom koju je pokojni Arsen odmila zvao svojom Tukom B

ALEN SLAVICA & MIROSLAV TADIĆ – NEVERE (posveta Arsenu)

Gdje da se noćas sklonim
Kad i nebo plače
Kad sliku tvoju vidim
I sat sa zida stat će
Dok nevere tuku
U tvom zavičaju
Ti uvijek svoj na svoju ruku
po starom običaju

Refren:
I nevere neće ti zamirit'
Jer si poša'
Na nebo se umirit'
I nevere zatvorit će škure
Ka' i uvik u vrime mrtve ure
Nevere

Šta još da rečem
A da nije se reklo
Sve tvoje nama vridi
Vrime je isteklo
Kad nevere stanu na moru i u kraju
Sve tebi virni ljudi
Tvoje verse znaju

I nevere neće ti zamirit'
Jer si poša'
Na nebo se umirit'
I nevere zatvorit će škure
Ka' i uvik' u vrime mrtve ure
Nevere


Ovdje možete čuti pjesmu: