S DEEP PURPLEOM

Pioniri gangsta rapa N.W.A. u Kući slavnih rock 'n' rolla

09.04.2016 u 18:07

Bionic
Reading

Članovi hip hop skupine N.W.A., pioniri američkog gangsta rapa, izjavili su da njihov uspjeh može biti pouka za mlade, u petak u New Yorku na svečanosti ulaska u Kuću slavnih rock and rolla u koju su primljeni zajedno s blueserom Steveom Millerom i legendarnom britanskom hard rock skupinom Deep Purple

Odlukom iz prosinca 2015. crni raperi te skupine koja dolazi iz Comptona, problematičnog predgrađa Los Angelesa, primljeni su u Kuću slavnih uz Millera i Deep Purple, te rock skupine Cheap Trick i Chicago. Dobitnici su primljeni u Kuću slavnih na svečanosti u New Yorku. Taj panteon rocka sa sjedištem u Clevelandu u Ohiju, bira umjetnike glasovanjem osamstotinjak uglednih glazbenika.

Svečanost se pretvorila u rijetko okupljanje skupine N.W.A. koja se raspala nakon izlaska njezina zadnjeg albuma u 1991.

Dr. Dre, član skupine od početka, u društvu s Ice Cubeom, istaknuo je da je 'ovo primjer svim mladima koji odrastaju na mjestima poput Comptona da je sve moguće'.

Steve Miller se pak u istoj prigodi požalio novinarima da mu Kuća slavnih rock and rolla želi 'ukrasti' pravo korištenja snimka i da je tražila da svaka osoba u njegovoj pratnji, osim supruge, plati 10.000 dolara za ulaznicu.

'Čitav se postupak mora iz temelja promijeniti', upozorio je Miller, dodajući da treba 'poštovati umjetnike kojima se navodno odaje priznanje'.