BUDUĆI HITOVI

Ovo su filmovi koji bi mogli dobiti Oscar sljedeće godine

30.03.2014 u 11:52

Bionic
Reading

I dok se stišava euforija oko ovogodišnjih oskarovskih hitova poput '12 godina ropstva', 'Vuka s Wall Streeta' ili 'Američkih varalica', vrijeme je da se okrenemo filmovima za koje mnogi predviđaju da će biti kandidati za Oscar 2015. godine. Pa krenimo!

Za ovih su deset naslova filmski znalci uvjereni da će biti u utrci za Oscar, piše businessinsider.com


1. The Grand Budapest Hotel
Početak prikazivanja: 7. ožujka 2014.
Glavne uloge: Ralph Fiennes, Tony Revolori, Saoirse Ronan, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Bill Murray, Edward Norton, Jude Law, and Tilda Swinton.
Redatelj: Wes Anderson

Anderson već ima tri nominacije za Oscar (Moonrise Kingdom, The Royal Tenenbaums, Fantastic Mr. Fox), a ovu old school priču o ljubavi i kajanju odlikuje fantastična produkcija, te zvjezdana filmska ekipa.

2. 'Noah'
Početak prikazivanja: 28. ožujka 2014.
Glavne uloge: Russell Crowe, Jennifer Connelly i Anthony Hopkins
Redatelj: Darren Aronofsky

Aronofsky već ima bezbroj nominacija za Oscar još od 'Rekvijema za snove'. Njegov redateljski rad Akademija je višestruko nagradila pa su mnogi uvjereni da bi 'Noah' ne samo mogao biti nominiran za Oscar, već ga i osvojiti.


3.'Devil's Knot'
Početak prikazivanja: 9. svibnja 2014.
Redatelj: Atom Egoyan 
Glavne uloge: Reese Witherspoon, Colin Firth, Amy Ryan, Mireille Enos i Alessandro Nivola

Egoyan je nanizao nekoliko nominacija za Oscar, no 1997. njegove senzualne krimi-drame nisu impresionirale članove Akademije. No njegov najnoviji film 'Devil's Knot' ima odlike punokrvnog filmskog hita oskarovskog potencijala. Treba spomenuti i višestruko nagrađivan glumački tim (Witherspoon, Firth i Ryan).

4.'Million Dollar Arm 
Početak prikazivanja: 16. svibnja 2014.
Glavne uloge: Jon Hamm, Alan Arkin, Lake Bell i Aasif Mandvi
Redatelj: Craig Gillespie 

Ponekad se u utrci nađu filmovi i zbog te posebne sentimentalnosti kojom odišu. A filmska priča o sportskom agentu koji traži veliko novo ime bejzbola u Indiji, to bi mogla ponuditi. Pomalo na tragu sjajnih sportskih drama 'Jerry Maguire' i 'Moneyball', 'Million Dollar Arm' definitivno juriša na barem jednu nominaciju.


5. Foxcatcher
Početak prikazivanja: 2014.
Glavne uloge: Channing Tatum, Anthony Michael Hall, Steve Carell i Mark Ruffalo
Redatelj: Bennett Miller

Još jedna sportska priča mogla bi se naći među budućim kandidatima za Oscar. Film o olimpijskom hrvaču Marku Schultzu kojeg druženje s Johnom duPontom vodi na put prema šokantnoj destrukciji. Millerov redateljski potpis, film prema istinitim događajima te dvojac Tatum i Carrell spreman na nevjerojatne glumačke izazove - sve zajedno zvuči vrlo obećavajuće.

6.Interstellar
Početak prikazivanja: 7. studeni 2014.
Redatelj: Christopher Nolan
Glavne uloge: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine and John Lithgow

Dosad Akademija nije baš bila blagonaklona prema ZF filmovima, no ovogodišnji je trijumf 'Gravitacije' nagovijestio velike promjene po tom pitanju. Ako bi ikome uspjelo nastaviti tim putem, to je onda Nolanov 'Insterstellar' s odličnim glumačkim timom koji predvodi fantastični Matthew McConaughey.

7.Fury
Početak prikazivanja: 14. studenoga 2014.
Redatelj: David Ayer 
Glavne uloge: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal i Michael Pena.

Akademija obožava ratne filmove, a ovaj film ima sve kvalitete za naći se među nominiranima. Ono što je  napravio s policijskom dramom 'End of Watchin' 2012., itekako ga svrstava među izgledne kandidate za utrku.

8.Inherent Vice
Početak prikazivanja: 12. prosinca 2014.
Redatelj: Paul Thomas Anderson
Glavne uloge: Sasha Pieterse, Jena Malone, Joaquin Phoenix, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Reese Witherspoon, Owen Wilson i Maya Rudolph.

PTA iza sebe ima niz sjajnih filmskih naslova poput 'Boogie Nights', 'Magnolia', 'Bit će krvi' i 'The Master' koji su dobili pohvale. Njegov glavni filmski junak smješten je u Los Angeles 70-ih i prepun je droge. Ako to sve ne bude previše čudno za ukus članova Akademije, ovaj film bi također mogao lako uklizati među nominirane.

9.Exodus
Početak prikazivanja: 12. prosinca 2014.
Glavne uloge: Christian Bale, Joel Edgerton, Aaron Paul, John Turturro, Sigourney Weaver, and Ben Kingsley
Redatelj: Ridley Scott
 
Kad se Ridley Scott, nominiran za Oscar za filmove 'Thelma & Louise', 'Gladiator' i 'Black Hawk Down', prihvati biblijske teme o Mojsiju, slutimo veliki filmski hit. Akademija, poznato je svima, obožava biblijske teme na filmu. Sjetimo se 'Deset zapovijedi', 'The Robe' i 'Ben-Hura'. Scottu su zasigurno smiješi nominacija. A možda i zlatni kipić.

10. 'Into The Woods'
Početak prikazivanja: 25. prosinca 2014.
Glavne uloge: Meryl Streep, Johnny Depp, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine i Emily Blunt
Redatelj: Rob Marshall

Rob Marshall proslavio se mjuziklom 'Chicago' odnijevši čak šest prestižnih zlatnih kipića kući. Njegov novi film pretendira na sličan cilj. Nekako nam se čini da nije to nije uopće nemoguća misija budući da u jednoj od glavnih uloga miljenica Akademije Meryl Streep koja se može pohvaliti s čak 18 nominacija za Oscar. Ovaj hit s Broadwayja ima fantastičnu priču, jaku zvjezdanu ekipu predvođenu Streep i Deppom te bezbroj odličnih glazbenih točaka. 'Into The Woods' film je koji ne treba propustiti.