SUDBONOSNO 'DA'

Ovo su bila najspektakularnija vjenčanja 2015. godine

28.12.2015 u 18:52

Bionic
Reading

Mnogi slavni parovi u ovoj godini uplovili su u bračnu luku i izrekli sudbonosno 'da'. Stoga smo se prisjetili tko se sve u 2015. godini zavjetovao na vječnu ljubav

Jedno od zasigurno medijski najpraćenijih vjenčanja bilo je ono Severine i Igora Kojića. Kraljica estrade je u svom stilu uplovila u bračnu luku, i to čak dva puta. Tako su Igor i Severina 25. rujna u intimnoj atmosferi u Balama održali malu ceremoniju. Među uzvanicima bili su Severinin sin Aleksandar i mama Ana te kumovi Andrea Čermak iz Zagreba i Boris Đikanović iz Beograda, a sretna mladenka navodno je cijelu svečanost – proplakala.


Severina i Igor su naknadno priredili i veliku svadbu u Srbiji, a zamislili su sve kao film s naslovom 'Moje srpsko vjenčanje'. Novopečeni bračni par svoj je prvi ples zaplesao uz pjesmu 'Moje zlato' koju je izveo Petar Grašo, nakon čega je u istom tonu nastavio i Goran Karan s pjesmom 'Lipa si, lipa'. Svadbu je režirao slovenski redatelj Tomaž Pandur, a medijska prašina oko same proslave se još uvijek nije slegnula.

Glumci Stjepan Perić i Jelena Jovanova također su uplovili u bračnu luku. Glumački par se upoznao na setu serije ‘Tajne’, njihova ljubavna veza koju su potvrdili brakom sklopljenim daleko od očiju javnosti, traje od kraja 2013. godine.

Šarmantna splitska voditeljica Marijana Batinić 10. siječnja ozakonila je svoju vezu s bivšim rukometašem Matejom Pašalićem (32) nakon tri godine veze. Intimnoj ceremoniji na zagrebačkom Gornjem gradu svjedoci su bili samo kumovi te Marijanin prijatelj iz djetinjstva Luka Nižetić. Marijana i Matej postali su 2. veljače ponosni roditelji malene Ene.

Poduzetnica Sanja Duggan vjenčala se 1. veljače sa svojim dugogodišnjim partnerom Krešimirom Čorkom na pješčanoj plaži u Kaliforniji, a slavila je u intimnom društvu najbližih prijateljica, vjenčane kume Kristine Bradač te Fani Stipković.

Tri godine veze bile su dovoljne i za zagrebačku glumicu Mirnu Medaković (29) koja se 9. svibnja na idiličnom imanju Kraljev vrh u blizini Zagreba udala za ekonomista Hrvoja Stepinca (32).

Nakon šest godina veze je 26. lipnja omiljena televizijska voditeljica Antonija Blaće (35) u zagrebačkoj crkvi Svetog Marka rekla 'da' svojem dugogodišnjem dečku Hrvoju Brlečiću (32) nakon šest godina veze. Slavlje se održalo na imanju Marincel uz brojne prijatelje i obitelj.

Mirjana Hrga uplovila je drugi put u bračnu luku u srpnju. Tajno vjenčanje s odvjetnikom Stašom Stefanovićem čuvala je daleko od očiju javnosti, posebice nakon medijskog interesa vezanog uz razvod s prvim suprugom, oftalmologom Deanom Šarićem.

Jelena Veljača (34) vjenčala se u tajnosti 11. rujna s glumcem Draženom Čučekom (45). Intimnu ceremoniju priredili su u jednom zagrebačkom restoranu, a sladak detalj je zasigurno što su svadbenu tortu podijelili sa svim gostima restorana. Dražen i Jelena dobili su djevojčicu koju su nazvali Lena.

Glumica i pjevačica Vanda Winter je 12. prosinca okrunila vezu sa svojim dečkom, nogometašem i profesorom kineziologije Ivanom Parlovom

Glumica Cameron Diaz i roker Benji Madden izrekli su 5. siječnja 'da' na intimnoj ceremoniji u dvorištu glumičine vile na Beverly Hillsu. Svečane zavjete izmijenili su u krugu uže rodbine i prijatelja, među kojima su bili Reese Witherspoon, Gwyneth Paltrow, Samantha Ronson, Robin Antin i drugi. Vjenčano prstenje paru su donijeli Benjijev nećak Joel Madden i Sparrow, sin Cameronine djeveruše Nicole Richie.

Glumac Johnny Depp (51) vjenčao se s 23 godine mlađom Amber Heard u potpunoj tajnosti u veljači. Johnny je zbog Amber raskinuo svoj prvi brak s pjevačicom Vanessom Paradis, ali su ostali u iznimno dobrim odnosima te je Vanessa navodno bila i gošća na vjenčanju svog bivšeg supruga.

Veljača je bila sudbonosna i za glumca Benedicta Cumberbatcha koji je na Valentinovo oženio Sophie Hunter i bacio u očaj horde obožavateljica koje se nazivaju Cumberbitches. Vjenčanje 38-godišnje zvijezde serije 'Sherlock' i dvije godine mlađe kazališne redateljice održalo se na privatnoj ceremoniji na otoku Wight, u krugu najbližih prijatelja i obitelji, a par je dobio u lipnju svog prvog sina Christophera Carltona.

Nakon mjeseci nagađanja jesu li se ili nisu vjenčali, Ashton Kutcher i Mila Kunis napokon su izgovorili sudbonosno 'da' 4. srpnja nakon tri godine veze. Iako su se upoznali još 1998. na snimanju serije 'Lude sedamdesete', gdje su glumili par sve do 2006. godine, svoju ljubavnu vezu započeli su tek 2012, a brak su okrunili i djevojčicom Wyatt koja se rodila 30. rujna.

Pisalo se godinama, a 5. kolovoza se slavna glumica Jennifer Aniston napokon udala za dugogodišnjeg zaručnika Justina Therouxa. Vjenčanje se održalo u tajnosti na Bel Airu, a par je slavio sa 70 najbližih prijatelja i članova obitelji. Viđeni su i neki slavni gosti poput kolegica iz hit serije 'Prijatelji' Lise Kudrov te Courtney Cox. Američki mediji prenose kako je tamo bila i Chelsea Handler, kao i Howard Stern.

Slavna glumica kolumbijskih korijena Sofia Vergara (43) i njezin pet godina mlađi odabranik Joe Manganiello odabrali su Palm Beach na Floridi za svoje raskošno vjenčanje 22. studenog, kojem su prisustvovali svi Sofijini kolege iz serije 'Moderna obitelj', prijateljica Reese Witherspoon i kolega Channing Tatum, a Sofia je fanovima dala uvid u cijelu večer uz niz fotografija na svom profilu na Instagramu.