TRAJU DO 1. SVIBNJA

Otvorene prijave za 59. Festival igranog filma u Puli

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 27.03.2012 15:29
  • Objavljeno 27.03.2012 u 13:56
Pula film festival

Pula film festival

Izvor: Promo fotografije / Autor: Festival igranog filma u Puli

Prijave za 59. Festival igranog filma u Puli primaju se do 1. svibnja 2012. godine, a prijavnice se nalaze na web stranici Festivala

Festival igranog filma u Puli upućuje poziv za prijave za Nacionalni program igranog filma i to za Glavnu sekciju i Sekciju manjinskih koprodukcija te za program Filmovi u nastanku i Program hrvatskog kratkog igranog filma 59. Festivala.

U Nacionalni program dugometražnog igranog filma mogu se prijaviti filmovi dulji od 70 minuta, na DCP-u ili 35-mm vrpci. Filmovi u kojima je hrvatski produkcijski udio veći od 50 posto, kao i oni koji su dobili potporu na natječaju HAVC-a kao hrvatske produkcije dugometražnih igranih filmova, mogu se prijaviti za Glavnu sekciju Nacionalnog programa Festivala. Međunarodne koprodukcije u kojima su sudjelovali hrvatski filmski umjetnici i producenti mogu se prijaviti za Sekciju manjinskih koprodukcija Nacionalnog programa Festivala

U program Filmovi u nastanku (Work in progress) mogu se prijaviti dugometražni igrani filmovi u nastanku za koje se planira da će do 60. festivala igranog filma u Puli 2013. imati dovršenu kopiju na DCP-u ili 35-mm filmskoj vrpci, a koji će do ovogodišnjeg Festivala imati pripremljen neki filmski materijal (inserte iz filma, foršpan ili snimke proba). U Program hrvatskog kratkog igranog filma mogu se prijaviti hrvatski kratkometražni i srednjometražni igrani filmovi kraći od 70 minuta.

Prjave se moraju poslati 1. svibnja 2012. Prijavnice se nalaze na web stranici Festivala, na linkovima za:
Glavnu sekciju, Sekciju manjinskih koprodukcija program,  Filmovi u nastanku i Program hrvatskog kratkog igranog filma.

Prema članku 27. Pravilnika HAVC-a, producent/ica i redatelj/ica dugometražnih igranih filmova koji se sufinanciraju sredstvima HAVC-a, kao i hrvatski koproducent/ica manjinskih koprodukcija dugometražnih igranih filmova koji se također sufinanciraju sredstvima HAVC-a obvezatni su dopustiti javno prikazivanje filma i prijaviti film u Nacionalni program Festivala igranog filma u Puli za prikazivanje bez naknade u roku od godinu dana od svjetske premijere ili za svjetsku premijeru. Prije prikazivanja na Festivalu igranog filma u Puli film se ne smije objaviti na videu ili prikazati na televiziji u Republici Hrvatskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi