SEKSI JUNAKINJE, 2. DIO

One su najzgodnije akcijske heroine

03.04.2014 u 09:05

Bionic
Reading

U drugom nastavku našeg malog vodiča kroz živopisni, atraktivni svijet ženskih akcijskih ikona kompletiramo pregled s još desetak heroina koje u isto vrijeme šarmiraju, osvajaju i uzbuđuju, ali i plaše muške gledatelje

EMILY BROWNING KAO BABYDOLL ('SUCKER PUNCH')

Snyderova
vruća akcijska maštarija ostvarena kao japanski strip na velikom platnu – djevojke u školskim uniformama, probrane povećalom i zapakirane kao ultimativna gikovska fantazija: sve cure iz tima mogu ući u ovaj izbor, ali Emily Browning kao plavokosa Babydoll ipak predvodi paradu mokrih snova.

ROSE MCGOWAN KAO CHERRY DARLING ('PLANET TERROR')

Nije uopće čudno to što je Rodriguez nakon režiranja Rose McGowan u ovoj ulozi ostavio obitelj i do ušiju se zatreskao u slavnu glumicu – moderna pin up diva ovdje postaje nezaustavljivim akcijskim strojem, go go plesačica s mitraljezom umjesto noge!

DEMI MOORE KAO G.I. JANE ('G.I. JANE')

Demi Moore
, u svom novom glumačkom preporodu tijekom devedesetih, kada je demonstrirala i koliko je dobra u striptizu (u istoimenom filmu), hladno je pokazala da može biti seksi čak i kada se riješi svih odredišta klasične holivudske ljepote: obrijala je glavu, navukla uniformu, dobila žuljeve... A opet ostala Demi Moore!

DENISE RICHARDS KAO CARMEN IBANEZ ('STARSHIP TROOPERS')

U Verhoevenovoj fašistoidnoj distopiji, žene su također vojnikinje, ali za razliku od Demi Moore, Denise i prijateljice zadržavaju kompletan paket seksipila koji su imale i prije dolaska u vojsku, dok se hvataju moćnog oružja i tuširaju zajedno s frajerima u vojarni prije sukoba s divovskim kukcima.

KERI FISHER KAO PRINCEZA LEIA ('RATOVI ZVIJEZDA')

Na prvi pogled možda nije tipična akcijska ikona, ali za svemir skrojen u Americi kraja sedamdesetih, dama je bila prava revolucija – princeza koja se po potrebi hvata pištolja boreći se protiv zla u tankoj bijeloj spavačici, a posebno joj dobro stoji zlatni bikini...

DEVON AOKI KAO MIHO ('SIN CITY')

Adaptacija čuvenog stripa Franka Millera, čiji nastavak uskoro dolazi u kina s novim naramkom opakih i opako seksi heroina, upoznala nas je i s Miho, prostitutkom koja ne oprašta ako joj se zamjerite: štoviše, ima dvije katane s kojima će naplatiti svaku grešku.

LORI PETTY KAO TANK GIRL ('TANK GIRL')

Strip nikada nije bio strašno popularan u ovom krajevima pa je i film iz 1995. prošao ne pretjerano zapaženo – ali mnogi su mladići upravo uz Lori na velikom platnu doživjeli svoje spolno sazrijevanje gledajući ekstravagantnu heroinu, polugolog domoljuba s 'alter' predznakom.

UMA THURMAN KAO BEATRIX KIDDO ('KILL BILL')

Kako izgleda Tarantinova ultimativna fantazija? Kao Uma (po mogućnosti golih stopala), odjevena kao Bruce Lee, naoružana katanom i vlastitim šakama, pri čemu sjajno koristi oboje, bilo da operira kao dio tima ubojica Viper, bilo da se osvećuje bivšim kolegama.

ZHANG ZIYI KAO YU YEN ('TIGAR I ZMAJ')

Znate li još koju tinejdžericu koja izgleda kao fotomodel, a u isto vrijeme leti po zraku kao ptica, penje se po zidovima kao Spiderman, visi s drveća kao majmun, a usto vitla hladnim oružjem toliko da je nitko pa ni čitav odred agresivnih muškaraca ne može ni dotaknuti?

CAMERON DIAZ KAO NATALIE COOK ('CHARLIEJEVI ANĐELI')

Cameron
u naponu snage, pojačana svojim kolegicama u jednakom naponu snage (Lucy Liu i Drew Barrymore), u koktelu akcije, komedije i čistog seksipila. OK, komedija je blesava, a akcija zabavna – ali seksipil kao glavno oružje u boju protiv zla nije nimalo blesav, ali je itekako zabavan! I seksi.