'ZAGREBAČKE PRIČE VOL. 3'

Odabrano šest scenarija za omnibus

10.09.2013 u 12:07

Bionic
Reading

Nakon završenog natječaja za omnibus 'Zagrebačke priče vol. 3', čije je snimanje potaknuo uspjeh 'Zagrebačkih priča' i 'Zagrebačkih priča vol. 2' nastalih u produkciji Propeler filma, odabrano je šest scenarija: 'Za tebe' Danila Šerbedžije, 'Praznik demokracije' Natka Jurdane,'Praznik rada u Susedgradu' Ivana Salaja, 'Na Tri kralja' Vlatke Vorkapić, 'Goranova ulica' Matije Vukšića i 'Tako nekako' Jasne Žmak

Čak dva kratka filma iz prvog omnibusa uvrštena su u natjecateljske programe dvaju prestižnih filmskih festivala; 'Ciao Mama' Gorana Odvorčića u program Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu te 'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića u program Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu - Berlinalea.

Njihovim stopama krenuli su i filmovi iz 'Zagrebačkih priča vol. 2' čiji je 'Na kvadrat' Radislava Jovanova Gonza ponosni vlasnik nagrade ARTE na Filmfestu u Dresdenu te glavne nagrade na Vox Feminae Festivalu, dok je 'Mucica' Alda Tardozzija na 11. Tabor Film Festivalu osvojila posebnu nagradu žirija te na 22. danima hrvatskog filmaZlatnu uljanicu Glasa koncila za promicanje etičkih vrijednosti.

Na natječaj je pristiglo 70 scenarija, a među mnoštvom sjajnih priča i ideja selekcijska komisija imala je vrlo težak zadatak odabrati samo njih šest koji će činiti novi omnibus na temu praznici/blagdani.

Omnibus Zagrebačke priče vol. 3', u ovisnosti o rezultatima natječaja Grada Zagreba i HAVC-a, trebao bi biti realiziran sljedeće godine. Službena internetska stranica omnibusa je zagrebacke-price.org