KRISTINA BRADAČ

O 40. rođendanu, željama i prijateljstvu s Melanijom Trump

27.04.2016 u 12:29

  • +2

Mariposa by Kristina Bradač

Izvor: Promo fotografije / Autor: Šime Eškinja

Bionic
Reading

Nekadašnja manekenka, danas dizajnerica i vlasnica brenda Mariposa Kristina Bradač ima razloga za zadovoljstvo. Nedavno je izdala svoju šestu kolekciju torbica inspiriranu slavnim američkim glazbenim festivalom Coachella, a danas slavi 40. rođendan. U razgovoru za tportal Kristina nije krila svoje planove i želje za budućnost, a jedna od njih i ona najvažnija je da postane majka. Prisjetila se i najljepših trenutaka svoje manekenke karijere kada je imala priliku upoznati tada, ali i danas vrlo uspješne žene. Jedna od njih je i današnja supruga Donalda Trumpa Melania Trump s kojom je hrvatska manekenka sredinom devedesetih živjela u Milanu

Bivša manekenka slovenskih korijena Melania Knauss svoju je milansku cimericu tada posjetila i u Zagrebu. Gospođa Trump 46. rođendan proslavila je jučer, dan prije Kristine. Za ženu koja bi mogla postati prva dama SAD-a njezina nekadašnja prijateljica ima samo riječi hvale.

Nedavni posjet kalifornijskom festivalu Coachella bio je dovoljan da ondje pronađete inspiraciju za svoju šestu kolekciju torbica?
Inspirirala me sama kultura festivala i naravno moda koja se tamo nosi. Veliki sam fan upravo tog modnog stila boho

Ove će godine traper biti posebno u trendu, a čini se da ste i u njemu pronašli inspiraciju?
Traper mi je apsolutni hit za ovu sezonu, ovog proljeća i ljeta. Prije deset godina bio je u trendu, a danas ga volim vidjeti u detaljima kao što su cipele i torbe. Upravo zato odlučila sam dizajnirati traper Mariposu. Inače sam među onim ženama koji se ne skidaju iz traperica, bile one in ili ne.

Kakvi su vam poslovni planovi, planirate li osvajati druga tržišta?
Da, to mi je otpočetka bio cilj. Vjerujem da se prema uspjehu ide stepenicama, a ne liftom, tako da ću, vjerujem, doći i do realizacije tih planova.

Danas slavite 40. rođendan. Kad se osvrnete iza sebe, jeste li zadovoljni postignutim na poslovnom planu?
Jesam, zadovoljna sam svojim postignućima i u manekenstvu, modi, dizajnu. Kao mlada cura uspjela sam ostvariti svoj životni san i raditi kao uspješan internacionalan model, tako da imam tu neku sigurnost i danas kad se hvatam nekog posla.

A koliko ste danas sretni i zadovoljni u privatnom životu?
Zadovoljna sam, to se vidi na ženi bez puno priče.

Da možete nešto promijeniti, što bi to bilo?
Ništa! Sve mora biti tako kako je. Nekad to ne želimo, ali to je križ koji svatko od nas mora nositi. Život je i lijep i težak, a nas određuje kako to sve prihvaćamo i nosimo.

Kako ćete proslaviti rođendan?
U društvu obitelji.

Možete li izdvojiti neku rođendansku proslavu koju ćete posebno pamtiti, možda po nekoj anegdoti, iznenađenju ili poklonu?

Svi su mi rođendani dragi, a više sam ih slavila u 20-ima, priređivala tulume… Sad više nemam volje za to.

Što očekujete od 40-ih?

Mir bi bio dovoljan...

Kakve su vam bile 30-e?

Puno bolje nego dvadesete. Više sam zavoljela samu sebe, a i bolje sam se upoznala.

Iza vas je impresivna karijera modela. Možete li izdvojiti neke posebne događaje sa samih početaka?
Susret i upoznavanje s Lindom Evangelistom, mojim idolom u to vrijeme, u Parizu na reviji Christian Dior. To će mi zauvijek ostati kao nešto posebno.

Koliko se posao modela danas promijenio?
Ja sam radila možda u najbolje vrijeme. Bila je to era tzv. top modela i tada su modeli bili jako cijenjeni. I dobro plaćeni. Danas mi se čini da nema kriterija, sve prolazi, a ništa ne ostavi neki trag.

Manje je poznato da ste u Milanu prije 20 godina neko vrijeme živjeli s također tada vrlo uspješnom manekenkom Melanijom Knauss, danas Trump, s kojom ste bili bliska prijateljica i koja vas je čak posjetila u Zagrebu? Jeste li ostale u kontaktu?
Nažalost – ne! Život nas je razdvojio, ali uvijek sve najljepše imam i osjećam za Melaniju.

Kako su tada izgledali vaši zajednički dani?
Bilo je to uistinu davno. Imala sam možda dvadeset godina. A dani mimo posla nisu bili nešto posebni. Skupa smo odlazile na castinge, pamtim koji zajednički odlazak na ručak ili u kino.

Po čemu još pamtite Melaniju?
Po ljepoti i inteligenciji. Bila mi je jako draga. Melania Trump jučer je proslavila 46. rođendan.

Možda je riječ o uskoro novoj prvoj dami Amerike?
Bila bi to uistinu vrlo lijepa prva dama!


Kristini je u Milanu cimerica bila i bivša misica Branka Bebić koja joj je danas najbolja prijateljica

Što sami sebi priželjkujete za rođendan i u 40-ima, postoji li nešto što silno priželjkujete, nešto o čemu sanjate, a što bi se možda moglo i ostvariti?
Voljela bih biti majka!


Miro Radić i Kristina Bradač u vezi su od jeseni 2011.