U REŽIJI AUTORA 'ZONE MRTVIH'

Novi srpski horor za osvajanje svjetskog tržišta

03.06.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Srbija postaje apsolutnom središnjicom novog horor filma na ovim prostorima

Recept je prokušan s kvalitativno ne pretjerano oduševljavajućim, ali komercijalno iznimno uspješnim proizvodom (više tisuća ljudi na premijeri u Beogradu te ulazak u 15 najprodavanijih DVD-a u Engleskoj) – prvim srpskim zombi filmom 'Zona mrtvih' (čiji bi se nastavak također trebao snimati uskoro), a novi val žanrovskog srpskog filma nastavlja se s 'The Maddening'.

Riječ je upravo o filmu redateljskog dvojca Milan Todorović i Milan Konjević, koji su nam donijeli i 'Zonu mrtvih', a ovog puta priča govori o američkom rock bendu koji pravi neplanirano skretanje tijekom svoje europske turneje, pa dolazi u Srbiju održati koncert. Vrlo brzo nađu se usred masovnog ludila izazvanog vojnim otrovom, gdje zaraženi stanovnici imaju želju za ubijanjem. Jedini koji im priskače u pomoć je bivši vojnik UN-a...

I ovog je puta također riječ o koprodukciji pa tako iza projekta uz Srbe stoje i Velšani, a u glavnoj ulozi naći će se poznati britanski glumac Craig Fairbrass ('Rise of the Footsoldier', 'Dead Cert', 'Far Cry', 'The Bank Job', 'Cliffhanger'...). Sve to producira Julian Richards, nagrađivani velški redatelj filmova 'The Last Horror Movie' i 'Summer Scars', zajedno s Nikolom Pantelićem, izvršnim producentom 'ozloglašenog' ‘Srpskog filma’.

Snimanje počinje uskoro u Srbiji.