BLACK METAL POSLASTICA

Norvežani Dimmu Borgir stižu u Boogaloo

27.09.2010 u 15:35

Bionic
Reading

Proslavljeni skandinavski black metalci održat će koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo 28. rujna

Norvežani Dimmu Borgir će u sklopu svoje turneje 'Darkness Reborn World Tour' predstaviti svoj novi album 'Abrahadabra' u Zagrebu.

Bend je osnovan 1983. godine i slovi za jednog od pokretača black metal scene. Već svojim prvim albumom 'For all Time' 1994. godine postižu zapažen uspjeh i postaju uz Cradle Of Filth vodeći bend black metal scene. Otada do danas, usprkos svom ekstremnom glazbenom stilu i mračnom imidžu, postižu zavidan uspjeh na svjetskoj razini, a nastupali su i po mnogim festivalima, pojavljujući se na naslovnicama svih glazbenih magazina...

Nakon jedanaest mjeseci rada na novom materijalu, 24. rujna izašao im je novi, deveti album naslovljen 'Abrahadabra' (Nuclear Blast/Trolik). Prvi singl 'Geteways' oduševio je sve i ponovno izazvao veliko zanimanje za Dimmu Borgir. Promotivna turneja naslovljena 'Darkness Reborn World Tour' započela je 19. rujna u Amsterdamu u sklopu koje će u utorak 28. rujna nastupiti i u zagrebačkom Boogaloou.

Kao predgrupe će nastupiti slovenska death metal/industrial grupa Noctiferia i švicarska metal atrakcija Triptykon

Noctiferia će tako odraditi dug publici nakon zbog bolesti otkazanog nastupa ispred Lamb Of God. Dosad su napravili čak sedam albuma, (posljednji album 'Death Culture'), a odsvirali su stotine koncerata širom Europe te zbog toga slove za najuspješniju slovensku metal grupu.

Triptykon je projekt Thomasa Gabriela Fischera, jednog od osnivača i člana pionira heavy metala, grupa Hellhammer, Celtic Frost i Apollyon Sun. Triptykon zvuči poprilično mračnije, teže i eksperimentalnije od Celtic Frosta, no još uvijek prepoznatljivo i intrigantno. U ožujku 2010. objavili su svoj prvi album 'Eparistera Daimones', a najavljen je i novi EP 'Shatter' koji će biti objavljen 25. listopada.

Cijena ulaznice je 170 kn u pretprodaji, a na dan koncerta 190 kn.