ZLATNA MALINA

Nominirani najgori filmovi godine i desetljeća

02.02.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Filmovi 'Tranformers: Revenge Of The Fallen' i 'Land of the Lost', sudeći prema broju nominacija za Zlatnu malinu, svaki po sedam, najgori su filmovi u protekloj godini, a seksi Megan Fox ima najveće šanse da se okiti titulom najgore glumice u 2009, budući da je nominirana za najgoru glumicu dvaput, za 'Transformerse' i za 'Jenniferino tijelo'

U kategoriji najgorih filmova našli su se još 'All About Steve', akcijska priča 'G. I. Joe: The Rise of Cobra' i komedija s Robinom Williamsom i Johnom Travoltom 'Old Dogs'.

Sandri Bullock se nakon osvojenog Zlatnog globusa za ulogu u filmu 'The Blind Side' smiješi Oscar, ali i Zlatna malina, ovaj put za najgoru žensku ulogu u filmu 'All About Steve'.

'Ona bi mogla biti prva osoba koja će osvojiti Malinu i Oscar u istom vikendu', rekao je John Wilson, osnivač dodjele nagrada Zlatna malina koja se dodjeljuje već 30 godina zaredom. Pobjednici u ovoj nezahvalnoj dodjeli bit će objavljeni 6. ožujka, noć uoči Oscara.

No najizglednije šanse da osvoji Malinu u kategoriji najgore glumice ipak ima seksipilna Megan Fox koja je nominirana za dva filma, 'Transformerse' i 'Jenniferino tijelo'.

U kategoriji najgorih glumaca i glumica za proteklu godinu našli su se i teen idoli Miley Cyrus braća Jonas, ali i novi seks simbol Robert Pattinson, kao i njegova ljubav s ekrana i iz privatnog života Kristen Stewart, koji bi mogli odnijeti i Malinu na najgori filmski par.

Ove se godine glasa i za najgora filmska ostvarenja desetljeća, a među nominiranima su 'Bojno polje Zemlja' s Johnom Travoltom, 'Freddy Got Fingered', 'Gigli' s Benom Afflecokom i Jennifer Lopez, 'Znam tko me ubio' s Lindsay Lohan i Madonnin ' Swept Away'.

U kategoriji najgoreg glumca desetljeća nominirani su John Travolta Ben Affleck Eddie Murphy Mike Myers Rob Schneider te njihove kolegice Lindsay Lohan Jennifer Lopez Madonna Mariah Carey Paris Hilton

Wilson vjeruje da će titulu najgore glumice najvjerojatnije osvojiti Paris Hilton ili Lindsay Lohan, a u muškoj kategoriji teško da itko može nadmašiti Eddieja Murphyja.