20 GODINA LJUBAVI

Nola na turneji i s novim albumom

07.12.2012 u 13:29

Bionic
Reading

Grupa Nola je svoju okruglu obljetnicu okrunila albumom 'Nola piano' s akustičnim obradama najljepših pjesama iz karijere te turnejom 'Nola piano – 20 godina ljubavi'

Pulska grupa Nola jedno je od najcjenjenijih imena moderne hrvatske pop rock glazbe, a u dvadesetogodišnjoj karijeri ostavila je dubok trag u glazbenim memoarima, osvojila niz priznanja i privukla tisuće slušatelja!

Nedavno je objavila prvi singl s albuma 'Nola piano', a riječ je o već dobro poznatom hitu 'Dio tebe' u piano verziji!

Potvrda Noline kvalitete su hvalospjevi u svim glazbenim recenzijama, a njihov trud i kvaliteta okrunjeni su sa šest nominacija za diskografsku nagradu Porin 2010. te osvajanjem Porina za pjesmu 'Iznad oblaka' koja je proglašena pjesmom godine!

Nolu su osnovali 1993. Gabrijela Galant i Marijan Jelenić. Već 1994. godine objavljuju svoj prvi album 'Nola' s autorskim pjesmama i nekoliko obrada dok godinu nakon izdaju album 'Dio tebe', čija naslovna pjesma ubrzo postaje veliki radijski hit. Treći studijski album 'Osmijeh' objavljuju 1997. godine. U tom razdoblju su dobili i nekoliko priznanja, između ostalih Gabrijela je dobila nagradu Crni mačak za najbolju rock pjevačicu. Nakon velikog koncerta u Puli iste godine sastav odlučuje uzeti privremenu stanku. Vraćaju se 2009. godine albumom 'Iznad oblaka' (Menart) te istoimenom pjesmom koja je postala hit i tako 'pomela' sve top ljestvice.

Nola - Do kraja

Osnivači grupe Marijan i Gabi i dalje su zajedno, zaljubljeni i predani jedno drugome kao prvoga dana, od kojeg je prošlo gotovo dvadeset godina. Ljubav im je iskon svake pjesme. Zanosna, lijepa i problematična ljubav bila im je nadahnuće za sve njihove korake – bili oni privatni ili glazbeni. Upravo zbog toga Nola je nastavila razvoj u smjeru intimnijeg albuma u kojem samo klavir prati predivan vokal pjevačice, a na koncertima im se pridružuje Marijan Jelenić na akustičnoj gitari.

Koncertnu turneju 'Nola piano – 20 godina ljubavi' započeli su jučer u splitskom Quasimodu. Klub je posebno za tu priliku bio uređen kao prostor sa sjedenjem, a nove izvedbe njihovih najpopularnijih pjesama stvorile su emotivnu i čarobnu atmosferu. Posebnom ugođaju pridonijela je činjenica da je riječ o prvom koncertu velike turneje na kojoj će posjetiti preko 20 gradova. Nola danas nastupa u Mostaru, a do kraja mjeseca publika će je moći uživo poslušati u Puli i Rijeci