OČEV PONOS

Nogometni velikan Ivan Gudelj podržao kćer glumicu

26.11.2016 u 13:36

Bionic
Reading

Ovogodišnjoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta prisustvovao je i bivši nogometaš Hajduka i dugogodišnji izbornik hrvatske kadetske reprezentacije Ivan Gudelj koji je u zagrebačkom HNK podržao svoju kćer, 25-godišnju glumicu HNK Osijek Ivanu Gudelj. Naime, Ivana je ove godine bila nominirana za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji ženskih uloga

Mnogi su se iznenadili kad su poznatog sportaša, nekadašnjeg Hajdukovca, danas izbornika hrvatske kadetske reprezentacije Ivana Gudelja vidjeli u zagrebačkom HNK na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta. Bivši nogometaš u loži je sjedio u društvu svoje najstarije kćeri, glumice Ivane Gudelj. Ivana je svoj glumački talent dokazala vrlo brzo, njezini nastupi u osječkom HNK protekle dvije godine nisu prošli nezapaženo, što dokazuje i ovogodišnja nominacija za ulogu u predstavi 'Tri sestre' u režiji Nikole Zavišića HNK Osijek za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji ženskih uloga.

Ivana Gudelj prošle je godine diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Osijeku – smjer gluma i smjer lutkarstvo. Priznala je kako se u glumu zaljubila zahvaljujući svojoj pokojnoj majci. Po ocu nikada ne bi postala glumica.


Ivana i tata Ivan Gudelj 2013. godine u Belom Manastiru na 45. Biloj noći Hajduka

'Nikada nisam gledala oca dok je igrao i nemam pojma koliko je on veliki nogometaš bio, ali svi govore da jest. Tata u obitelji o tome nikad ne govori niti, kao drugi bivši nogometaši, pušta snimke svojih utakmica. Ne znam ni ima li ih. Mama je bila više u centru mog interesa jer je jako lijepo pjevala i stalno izvodila neke igrokaze po stanu i na obiteljskim feštama. Trebala je nakon prvih amaterskih uspjeha doći u grupu Magazin kod Tončija Huljića, da se nije udala za mog oca. Gledala je sve moje predstave, ali me nije pretjerano hvalila', rekla je Ivana za Slobodnu Dalmaciju.

Supruga Ivana Gudelja, Mirjana Gudelj preminula je prošle godine izgubivši bitku za zloćudnom bolešću. U braku su bili 27 godina i dobili dvije kćeri, Ivanu i mlađu Đanu.

Suprugu Mirjanu, prelijepu plavokosu djevojku iz Imotskog, Ivan je upoznao u vrijeme dok je vodio borbu s teškim oblikom hepatitisa, a ona tada nije ni znala da ju je osvojio perspektivni mladi nogometaš o kojem je govorila cijela bivša država. Spletom okolnosti, i ona je mogla postati podjednako slavna poput supruga jer ju je 1990. zamijetio Tonči Huljić nakon što je pobijedila na Prvom pljesku te ju je pozvao da nakon Ljiljane Nikolovske postane nova pjevačica Magazina. No Mirjana se odlučila za obiteljski život, a njezin suprug jednom je kazao da nikad nije požalila.

'Između glazbene karijere i obitelji, izabrala je mene. A tu su i moje ćere, starija Ivana koja je na trećoj godini glume u Osijeku i moja mlađa Đanina šta glumi u Gradskom kazalištu mladih. Obožavam ići u kazalište i kao mlađi sam volio ići u teatar, pogledati dobru premijeru. Sa svojim dragim prijateljima Borisom Dvornikom, velikim obožavateljem društva, i Ivicom Vidovićem, puno mi je žaj šta ih nema, sate sam proveo u lipim razgovorima', rekao je prije četiri godine Gudelj za Slobodnu Dalmaciju.