KRITIKA SE OKOMILA

Nicole Kidman ovakav fijasko nije očekivala

15.05.2014 u 10:31

Bionic
Reading

Prve kritike filma 'Grace od Monaka', biografije Grace Kelly, kojim je otvoren ovogodišnji filmski festival u Cannesu, proglašavaju ga 'bezvremenskim camp klasikom'

'Lagan je za gledanje, moderan... i često za umrijeti od smijeha', napisao je kritičar Empirea. 'Problem je u tome što to zapravo nije trebala biti komedija.'

Film je smješten u 1960-e i prikazuje rane godine Grace Kelly kao princeze od Monaka dok je bila u iskušenju da se vrati u Hollywood poslije ponude Alfreda Hitchcocka.


Tim Roth glumi njezinog supruga, princa Rainiera III, Nicole Kidman je Grace Kelly, a u ostalim su ulogama Paz Vega, Derek Jacobi i drugi. Screen Daily opisuje film kao 'zbunjujuće pogrešnu procjenu... nebitan 'europuding' koji nespretno pada na teritorij 'Praznika u Rimu''. Nemilosrdan je i Hollywood Reporter koji naziva film 'ukočenim, teatralnim' i pita se kako je uopće moguće napraviti dosadan film od ovako bogatog i sočnog materijala punog tračeva.

Film je kritizirala i kraljevska obitelji iz Monaka, pa ga princeza Stephanie od Monaka naziva posve netočnim. Na tiskovnoj konferenciji u srijedu Kidman se osvrnula na kritike kraljevske obitelji. 'Osjećam se tužno jer film nije zloban prema obitelji, posebno prema Grace i Rainieru', rekla je novinarima i dodala da poštuje njihove osjećaje i želi da znaju da je projekt rađen s ljubavlju. 'Grace Kelly me fascinira, a fascinirala je i cijeli svijet. I još uvijek to radi', kazala je Kidman.