DRUŽENJE U PARIZU

Nicole Kidman i Peter Lindbergh: Koketiranje na crvenom tepihu

30.11.2016 u 09:51

Bionic
Reading

Na jučerašnjem predstavljanju najnovijeg Pirellijeva kalendara u Parizu, koji je snimao slavni Peter Lindbergh, crvenim tepihom prošetali su se njegovi slavni modeli glumice Charlotte Rampling, Helen Mirren, Uma Thurman, no najviše pažnje privukla je Nicole Kidman koje je doslovce začarala slavnog fotografa na crvenom tepihu. Očito je kako njemački fotograf poljskih korijena nije imun na karizmu poznate glumice

'Krik protiv terora savršenosti', poruka je ovogodišnjeg Pirellijeva kalendara na kojem se holivudske i europske glumice pojavljuju bez šminke i glamura, sasvim prirodne i slaveći žensku snagu. Jedna od njih je i Nicole Kidman (49), no upravo ona baš i nije primjer onog što je Lindbergh htio poručiti jer je poznato da je koristila botoks i otvoreno priznala da ima strah od starenja.

Zbog te svoje umjetne vanjštine, zamjerila se i modnom dizajneru Karlu Lagerfeldu kojem je jedno vrijeme bila muza, a kad je puklo prijateljstvo, izjavio je kako je njezina ljepota čista iluzija.

'Ono što pokazuje svijetu nije ona', zaključio je Lagerfeld, no s njim se očito trenutačno ne bi složio jedan od najvećih fotografa današnjice, 72-godišnji Peter Lindbergh kojeg je Kidman opčarala. Naime, na jučerašnjem svečanom predstavljanju Pirellijeva kalendara u Parizu fotograf i slavna glumica imali su svoj mali performans na crvenom tepihu. Ne zna se tko je od njih dvoje bio bolje raspoložen u tom koketiranju za javnost.

Kidman je blistala u elegantnoj seksi haljini golih leđa. Iako su Nicole i Peter surađivali puno puta, njihovo prijateljstvo postalo je intenzivno prošle godine kad je njemački fotograf snimao australsku glumicu za američki Vogue.

Tijekom pedeset godina izdavanja, stranice Pirellijeva kalendara krasili su svjetski supermodeli i glumice koje su razgolićene pozirale slavnim imenima iz svijeta fotografije. Kalendar je godinama imao imidž igračke za velike dečke u automehaničarskim garažama.

Annie Leibovitz napravila je velik zaokret u izdanju za 2016. po pitanju estetike pa su ljepotice isklesanih tijela i zanosnih oblina mjesto prepustile jednostavnim portretima žena različitih veličina, dobi i nacionalnosti koje su izabrane zbog svojih profesionalnih, socijalnih, kulturnih, sportskih i umjetničkih postignuća.

#theCal #PirelliCalendar #Gala #Dinner #photography #2017 @therealpeterlindbergh

A photo posted by Pirelli (@pirelli) on