NOVI DUET

Neno Belan i Maja Posavec u ljubavnoj priči

06.07.2015 u 10:48

Bionic
Reading

Neno Belan tijekom vikenda je snimio još jedan u nizu dueta u svojoj karijeri. Ovoga puta pjeva s glumicom i pjevačicom grupe Detour Majom Posavec

'Pjesma 'Tvoj glas' ljubavna je priča. Govori o raspadu veze, ali daje jednu dozu optimizma da bi se sve ipak moglo završiti pozitivno. Glazbu je sa mnom napisao i moj frend iz Zadra, Zvonimir Zrilić, nekadašnji član grupe Riva, a inspiraciju za tekst sam našao iz života', kaže Neno Belan. Ovih dana u studiju DB kod Igora Ivanovića snimio je duet s glumicom i pjevačicom Majom Posavec.

'Maju cijenim kao umjetnicu, a nju sam odabrao spontano budući da mi je bila gošća na dva koncerta u Tvornici i gdje smo pjevali moj stari duet 'Ljubav postoji zbog nas' koji sam otpjevao s Anjom Šovagović Despot i gdje mi se jako dopalo kako nam se slažu vokali', objasnio je glazbenik svoj izbor za taj duet. Osim dueta s Anjom Šovagović Despot, Neno je snimio još nekoliko dueta s pokojnim Dinom Dvornikom u pjesmi 'Ella E', sa Zoricom Kondžom 'Do posljednjeg daha', Massimom 'Zar više nema nas'.

'Volim duete, ali ne volim pretjerivati s njima već čekam da se energije zvijezda na neki intuitivan način poklope. Zato ih nemam previše u životu, ali su svi redom odlični i uspješni', ističe Neno.

Dueti su po njemu dobra vrsta glazbene suradnje među glazbenicima.

'Dueti su dobri jer mi vlastitu energiju mi miješaju s nečijom drugačijom, ali opet na drugi način sjajnom i dobiva se uvijek nešto novo i zanimljivo, drukčije i moćno', rekao je. Ekipu s kojom će raditi ne bira ni po kakvom posebnom ključu nego se suradnje dogode uz njegov jak intuitivan osjećaj da bi nešto moglo biti uspješno. S Majom Posavec nastupit će na predstojećem 18. Večerima dalmatinske šansone. Ondje svake godine nastupa.

'Zbog toga što je to festival na kojem se osjećam dobro koji ima određeni nivo i koji ima taj neki svoj štih koji odgovara mom senzibilitetu kako umjetničkom tako i osobnom', kaže Neno.


Neno je vikend proveo snimajući duet s Majom Posavec u studiju Igora Ivanovića