USPRKOS PODBAČAJIMA

Najunosnije ljeto u povijesti Hollywooda

12.08.2013 u 14:43

Bionic
Reading

Usprkos nekolicini velikih i neočekivanih podbačaja, čini se da će ovo kino ljeto biti najunosnije u holivudskoj povijesti

Od podbačaja, najviše su razočarali 'Usamljeni osvetnik' s Johnnyjem Deppom, 'Zemlja: Novi početak' Willa Smitha, i animirani film 'Turbo'. Uz njih, podbacili su i SF spektakl 'Pacific Rim' i akcijska komedija s Jeffom Bridgesom R.I.P.D', piše BBC.

No publika je cijelo ljeto hitala u kina gledajući brojne ljetne hitove. 'Svjetski rat Z' zaradom je prešao 500 milijuna dolara, a komedija 'This Is the End' 96 milijuna, što je triput više od cijene filma. Ruke mogu trljati i producentske kuće koje potpisuju animirane hitove 'Gru na supertajnom zadatku' sa 746 milijuna dolara zarade i 'Čudovišta sa sveučilišta' koja su zaradila 637 milijuna dolara.

Rezultat je brojka od 4,1 milijarde dolara u džepovima filmskih studija, što je na samo koračić od najveće ljetne zarade iz 2011. godine 4.4 milijardi dolara

Među filmovima koji su snažno napunili blagajne je 'Elysium' s Mattom Damonom i južnoafričkim glumcem Sharltom Copleyjem, koji je u svom premijernom vikendu zaradio 30,5 milijuna dolara.

Na drugom mjestu ovoga vikenda našla se komedija 'We're the Millers' s Jennifer Aniston u glavnoj ulozi zaradivši 26,6 milijuna dolara. Slijede 'Planes' sa 22,5 milijuna, 'Percy Jackson: Sea of Monsters' sa 14,6 milijuna i '2 Guns' sa 11,1 milijun dolara zarade.