MAJSTOR VIZUALNE LUDOSTI

Najšašavije make-up kreacije Johnnyja Deppa

Bionic
Reading

Jednog od najživopisnijih i vizualno najzaigranijih holivudskih glumaca, Johnnyja Deppa možete trenutačno gledati kao usamljenog osvetnika Tonta, a mi vam, uz pomoć portala nemilosrdnigadovi.com, nudimo još ponešto njegovih šašavih filmskih preobrazbi

Vjerojatno ne postoji glumac u povijesti filma koji je proveo toliko mnogo vremena i pod tako debelim naslagama šminke ispred kamere kao što je Johnny Depp. U filmu 'Usamljeni osvetnik' upravo ga imamo prilike gledati kao Indijanca Tonta čije je lice zahtijevalo ozbiljan tretman vizažista, no neznatan u odnosu na silikonsku masku ostarjelog Tonta ispod koje uspijevamo razaznati Deppov karakterističan obješenjački pogled.


Najzaslužniji za ovaj make-up poduhvat Deppov je stalni make-up artist Joel Harlow s kojim surađuje od drugih 'Pirata s Kariba' i gotovo ga se može smatrati njegovim osobnim vizažistom.


No osim zbog 'Pirata', Deppova je karijera velikim dijelom protekla pod maštovitim šminkerskim kreacijama zahvaljujući suradnji s Timom Burtonom pa je na listi čak šest njegovih filmova.


Nekima će prvo pasti na pamet pankerski styling 'Edvarda Škarorukog', drugima infantilni imidž Willyja Wonke iz filma 'Charlie i tvornica čokolade', a trećima bogatom šminkom stilizirani Mad Hatter iz 'Alise u zemlji čudesa', no vrhunac je ipak nenadmašni lik Jacka Sparrowa i njegov duhovit styling i make-up.


Cijeli tekst možete pročitati na portalu nemilosrdnigadovi.com.