ZAGREB TOUR FILM FESTIVAL

Najbolji svjetski turistički filmovi u Zagrebu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 03.07.2012 15:12
  • Objavljeno 02.07.2012 u 15:26
Zagreb tourfilm festival

Zagreb tourfilm festival

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zagreb tourfilm festival

Kako je grad Zagreb doista čest dobitnik nagrada na brojnim svjetskim festivalima turističkih filmova, dobio je priliku i sam biti domaćin jednog takvog festivala. Tako će se u Muzeju Mimara od 4. do 6. srpnja održati 1. Zagreb Tourfilm Festival

Publika će na festivalu moći uživati u probranim filmovima iz čak 37 zemalja svijeta s obzirom na to da peteročlani stručni žiri koji odabire najbolje filmove čine vrsni europski stručnjaci, među kojima i sam direktor CIFFT-a. Za predsjednika žirija odabran je pak Đelo Hadžiselimović, poznati hrvatski TV urednik i zasigurno kultna ličnost na ovim prostorima kad je riječ o odabiru dokumentarnih filmova.

Jamstvo je to da će zagrebačka publika doista moći uživati u najboljima od najboljih, a filmovi će se prikazivati te nagraditi u četiri glavne kategorije. U prvoj su spot filmovi u trajanju do dvije minute, u drugoj oni do sedam minuta, u trećoj jednosatni filmovi, a posljednja, četvrta kategorija podijeljena je na najbolje TV reportaže te televizijske dokumentarne filmove.

Za nagrade će se natjecati filmovi koji promoviraju razne oblike turističkih atraktivnosti – od promocije turističkih destinacija, avanturističke ponude, ekstremnih sportova, nautičkog turizma, hotela i resorta do upoznavanja ljudi, kulture i tradicije, religijskog, ruralnog turizma te brojnih drugih specifičnih oblika ponude.

Za trajanja trodnevnog festivala održat će se i veliki okrugli stol na temu kako napraviti dobar turistički film i nove tehnologije u primjeni.

Organizatori su Balduči film te Turistička zajednica grada Zagreba, a realizaciju je omogućilo prihvaćanje kandidature Zagreb Tourfilm Festivala za članstvo u CIFFT-u – Comité International des Festivals du Film Touristique. To je organizacija u čijem se članstvu nalaze brojni međunarodni filmski festivali – od europskih do brazilskih, američkih itd., a CIFFT redovito podržavaju relevantne svjetske institucije poput UNWTO-a (World Tourism Organization), ETC-a (European Travel Commission), PATA-e (Pacific Tourist Organization) i CTO-a (Caribbean Tourism Organisation).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi