NEMA MJESTA KRIZI

Na krpice za 'Seks i grad 2' potrošeno 60 milijuna kuna

21.05.2010 u 15:29

Bionic
Reading

Novi nastavak kultne serije i filma 'Seks i grad' milijuni obožavateljica diljem svijeta s napetošću iščekuju, ne samo zbog novih avantura četiriju prijateljica, već i zbog novih modnih poslastica na koje su nas naviknule tijekom niza godina prikazivanja

Moda će i u ovom slučaju odigrati važnu ulogu u filmu. Bit e to svojevrsni modni vremenski karusel budući da će biti prikazano nekoliko modnih razdoblja, od 80-ih pa sve do najnovijih trendova koje ćemo na ulicama viđati tek idućih sezona.

Na stajling glumica u filmu potrošeno je nevjerojatnih deset milijuna dolara, a glavnim je glumicama čak dopušteno da zadrže svu garderobu. Prebogati ormar, ili bolje reći hala u kojoj su smještene sve krpice korištene u filmu 'Seks i grad 2', sadrži brojne skupocjene komade među kojima su i Chanelova haljina za 47 tisuća dolara, traperice vrijedne četiri tisuće dolara koje Carrie nosi u sceni dok pjeva karaoke, crna haljina Roland Mouret za dvije tisuće dolara koju nosi Miranda, crvena haljina modne kuće The Blonds za pet tisuća dolara koju nosi Samantha.

Osim u New Yorku, radnja filma odvija se i u Abu Dhabiju. Za tu priliku djevojke su svoje urbane outfite zamijenile prigodnijim krpicama s orijentalnim štihom. Za njih se, kao i za svu ostalu odjeću, pobrinula slavna stilistica serijala 'Seks i grad' Patricia Field. Lepršava svila, šifon i saten izvezeni su zlatnim nitima i ukrašeni bogatim upečatljivim nakitom.

U filmu je oživljena i moda ranih osamdesetih godina kada su četiri prijateljice tek stigle u New York. Za nešto manje elegantnu sekvencu, i prvi put u povijesti 'Seksa i grada', scenarij je od Patricije Field zahtijevao da četiri dame vrati natrag kroz vrijeme u desetljeće koje neki smatraju modno upitnim.

Stilistica Field Charlotte je u 80-ima odjenula u suknju i bluzu s pripadajućim džemperom svezanim oko vrata, u stilu djevojaka iz konzervativnih privatnih škola. Miranda se u osamdesetima slabo zanimala za modu pa je vrlo loše i neskladno odjevena u sako i tenisice. S druge strane modnog spektra iz 80-ih nalazi se divlje odjevena Samantha koja podsjeća na članicu nekog heavy metal benda. Lik Carrie u sekvenci iz 80-ih inspiriran je modom iz kultnog filma 'Flashdance', pa je uglavnom odjevena u traperice i majice, trenirke i tenisice, no iako vrlo opuštena, uvijek pazi na stil. Njezina druga odjevna kombinacija temeljena je na jednoj od najvećih trendsetterica 1980-ih – Madonni.

'Svi smo katkad bili žrtve najluđih trendova. Kao i mnogi drugi, i ja sam griješila u osamdesetima, ali sada se tomu mogu smijati. A to je sjajan način da u filmu pokažemo otkud su ove dame došle, osobito sada kada znamo koliko su daleko dogurale', rekla je Sarah Jessica Parker prisjećajući se snimanja 'Seksa i grada 2'.