REVITALIZACIJA KINOPRIKAZIVAŠTVA

Na Hvaru počinju redovite filmske projekcije Kina Mediteran

20.03.2014 u 17:32

Bionic
Reading

Kino Mediteran, projekt revitalizacije kinoprikazivaštva u Dalmaciji u organizaciji Festivala mediteranskog filma Split, od petka, 21. ožujka pokreće redovni filmski program u Hvaru, a prve projekcije bit će za Oscara nominirani filmovi 'Alabama Monroe' te animirani 'Ernest i Celestina', izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar

Filmske projekcije održavat će se dva puta mjesečno u prostoru Arsenala tijekom cijele godine, a u srpnju i kolovozu program će se preseliti na otvorenu lokaciju i održavati dvaput tjedno. Projekt suorganizira i podupire Grad Hvar.

Kino Mediteran putujući je projekt Festivala mediteranskog filma Split kojim se nastoji oživjeti kinoprogram dalmatinskih gradova i otoka. Nastao je u ljeto 2012. kao produžetak festivala, a od jeseni prošle godine ekipa FMFS-a pokrenula je drugu fazu projekta u kojoj bi mjesta u kojima filmskih projekcija već dugo ili čak nikad nije bilo dobila svoj redovni cjelogodišnji repertoar. Prije Hvara to je bilo Lastovo o čemu možete više pročitati na ovoj poveznici, a u planu su i drugi gradovi o čemu će više informacija biti dostupno u nadolazećim mjesecima.

Belgijski film 'Alabama Monroe' Thomasa van Groeningena, koji je bio nominiran u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, na programu je 21. ožujka, a francuski 'Ernest i Celestina', koji je sinkroniziran na hrvatski, dan kasnije.