U SAMO GODINU DANA

Na društvenim mrežama Kardashiani zaradili 122 milijuna dolara

03.12.2016 u 16:22

Bionic
Reading

Iako ih mnogi ismijavaju, članovi obitelji Kardashian-Jenner imaju itekako nos za zaradu. Jedan od najvećih prihoda njihovim računima zasigurno su društvene mreže. Pitate se kako? Za svaku objavu pojedinog proizvoda, na račune pojedinog člana obitelji stiže siguran novac, i to ne sitniš, već ozbiljan novac. Predvodnica u zaradi, bez razmišljanja, najslavnija je sestra Kim Kardashian, dok je odmah iza nje najmlađa članica Kylie Jenner. Najmanje prihoda dobiva jedini muški član obitelji i jedini koji nema ime na slovo K, Rob Kardashian

Ako samo ovlaš pogledate Instagram profile nekih od najplaćenijih američkih zvijezda na toj društvenoj mreži, steći ćete dojam da te osobe jako vole čajeve za detoksikaciju, razne pojaseve za stanjivanje struka, vitamine za rast kose i slično. No ne radi se o tome da oni to promoviraju zato što su shvatili kako im je taj pojedini proizvod idealan, već zato što su ga dobili na poklon kako bi ga upravo oni, kao najpopularnije zvijezde Instagrama, promovirali desecima tisuća svojih sljedbenika.

Wearing Yeezy Season with Yeezy

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Kim Kardashian kraljica je društvenih mreža

U tome zasigurno prednjače članovi jedne od najpopularnijih američkih obitelji - Kardashian-Jenner, koji sve što rade pretvaraju u zlato. I to doslovce. U samo godinu dana sedam članova te obitelji zaradilo je ukupno 122,5 milijuna dolara! Da, dobro ste pročitali. Zaradili su nevjerojatni iznos i to samo promocijama raznih proizvoda, brandova i slično.

Kim Kardashian snimila je i video u kojem promovira vitamine za kosu

Predvodnica među njima je najslavnija sestra Kardashian - Kim Kardashian. U godinu dana zaradila je 51 milijun dolara i to najviše zahvaljujući društvenim mrežama. Naime, na Twitteru, Facebooku i Instagramu ona ima oko 165,6 milijuna sljedbenika, koji bespogovorno kupuju ono što ona promovira i tako joj zapravo donose zaradu. Iako je trenutno, zbog nedavne pljačke u Parizu, ali i psihičkog sloma supruga, repera Kanyea Westa, 'zamrznula' svoje statuse na društvenim mrežama, novac i dalje pristiže na njezin račun. Tijekom godine dana ona je na društvene mreže plasirala najmanje osam različitih proizvoda - od nakita pa sve do tableta za jutarnju mučninu. Svaki takav post donosi joj oko 300 tisuća dolara.

Obsessed with my @hismileteeth #hismile #teethwhitening #ad

A photo posted by Kylie (@kyliejenner) on

Kylie Jenner reklamirala je i proizvode za kućno izbjeljivanje zubi

The new blue @livelokai is ???? love that it’s also for a great cause ???? #livelokai #ad

A photo posted by Kylie (@kyliejenner) on

U godinu dana Kylie je zaradila 18 milijuna dolara

Sljedeća po zaradi u obitelji najmlađa je sestra Kylie Jenner, koja je u godinu dana od društvenih mreža i promocija proizvoda zaradila 18 milijuna dolara. Iako je tek napunila 18 godina i, recimo tako, tek krenula aktivnije u showbiz svijet, vrlo je lako moguće da će uskoro skinuti s trona svoju poznatu polusestru Kim. Sve što mlađahna Kylie napravi, postaje trenutni apsolutni hit. Posljednji je dokaz i dekorativna kozmetika s njezinim potpisom, koja doslovce nestane samo nekoliko sekundi nakon što se pojavi u prodaji. Svaki njezin post na Instagramu dopire do 1,75 milijuna ljudi, što je više nego što ijedan član njezine obitelji dobiva. Barem tako tvrde kompanije koje se bave takvim analizama.

Khloe Kardashian obožava reklamirati proizvode na Instagramu

Khloe sa steznikom za stanjivanje struka

Zarada se može dobivati na dva načina - ili da se unaprijed dogovori određeni iznos za post, što članovi obitelji Kardashian-Jenner najradije koriste, ili da se dobiva postotak od sveukupne zarade, a koji se računa po svakom kliku kroz link koji se nalazi na njihovim osobnim profilima.

last night @lorraineschwartz ??

A photo posted by Kendall (@kendalljenner) on

Kendall Jenner reklamirala je i skupocjeni nakit...

...kao i čajeve za detoksikaciju

Na trećem mjestu u obitelji nalazi se manekenka Kendall Jenner sa zaradom od 17 milijuna dolara, dok je dva milijuna manje zaradila Khloe Kardashian. Oni koji prate život ove obitelji i gledaju njihov reality show, znaju da je Khloe 'najnesretnija' u ljubavi od svih sestara te u vječitoj borbi s kilogramima. I Kendall i Khloe ispraksirale su se u plasiranju proizvoda na svoje profile na društvenim mrežama, dok te čari zarade najmanje koristi Kourtney Kardashian. Zaradila je u godinu dana 10 milijuna dolara, a jedino što je reklamirala bili su proizvodi za kožu Manuka Doctor te čajevi za detoksikaciju i pojas za stanjivanje struka. Iako i ona sama reklamira mnogo toga, problem je, kažu stručnjaci, što uz fotografiju rijetko kada objavi hashtag #ad, odnosno #oglas.

Zarada Kourtney Kardashian bila bi i veća da stavlja hashtagove uz fotografije

Kriss Jenner također reklamira sve i svašta

Kraljica majka Kriss Kardashian na svoj je račun spremila 11,5 milijuna dolara, dok najmanje iskustva u svemu tome ima jedini muškarac među svim tim ženama - njezin jedini sin i jedini član obitelji koji nema ime na slovo K, Rob Kardashian. Siroti je Rob u godinu dana zaradio nešto manje od dva milijuna dolara.

West coast!!! 10 minutes until a brand new episode of Rob & Chyna ‼️ #robandchyna on E!

A photo posted by ROBERT KARDASHIAN (@robkardashian) on

Najmanju zaradu, od tek dva milijuna dolara, ima jedini muški član i jedini koji nema ime na slovo K, Rob Kardashian