JAN KEREKEŠ

'Na bračnom putovanju nedostajale su nam čiste čarape'

20.08.2015 u 07:06

Bionic
Reading

Glumac i pjevač Jan Kerekeš i njegova supruga Vika nedavno su se vratili s kratkog bračnog putovanja koje su proveli u njemačkom gradiću Wackenu

'Prvi dio bračnog putovanja proveli smo na najvećem europskom festivalu metal glazbe Wacken Open Airu koji se održava u malom istoimenom gradiću na sjeveru Njemačke. Bila nam je to velika želja, posebice nakon što je moj bend Cold Snap tamo nastupio 2012. godine. Odlično smo se zabavili. Vidjeli smo nastupe naših omiljenih bendova, družili se s ekipom prijatelja koji s nama dijele zaljubljenost u žestoki zvuk, ali i proveli tri nezaboravna dana u najvećem blatu koje smo ikad doživjeli. Ukratko, medeni mjesec trajao je tri dana, ali ništa nam nije nedostajalo, osim kojih suhih čarapa', kaže kroz smijeh Jan Kerekeš.

Na putovanje su krenuli s bas gitaristom iz njegova benda Cold Snap koji se u Wackenu na Janov rođendan, 31. srpnja, zaručio s djevojkom Helenom. Budući da tata, glumac Ljubomir Kerekeš ipak više naginje rock glazbi, njega ovoga puta nisu poveli.
'S njim ćemo možda poći na Nova Rock ili nešto tome slično. Cijela nas je obitelj doma iščekivala, znatiželjno čekajući naše dojmove s ne tako uobičajenog medenog mjeseca', rekao je Jan.

Na festivalu u Wackenu najviše su čekali nastup britanskog benda Skindred koji slušaju već dugi niz godina.
'Oduševili su nas svojim nastupom i ne krijem da bih volio da im Cold Snap bude predgrupa na nekom od koncerata. Pored njih, vidjeli smo nastupe još tridesetak bendova iz svih dijelova svijeta, a na većini njih uprljali smo se od skakanja u blatu s još stotinjak tisuća obožavatelja metal glazbe. Tri dana smo uživali u fast foodu, osobito pravom crnom metal-burgeru, a ipak smo s velikim veseljem dočekali varivo od graha mame Jasenke Kerekeš', priznao je.


Najviše su se veselili nastupu grupe Skindred

U braku se, kaže, apsolutno ništa nije promijenilo osim Vikinog prezimena.
'I dalje se volimo, poštujemo i cijenimo. Ponosni smo na to što smo u brak ušli nakon devet godina veze i šest godina zajedničkog života jer smatramo da je to itekako važno za mlade ljude koji se odluče na bračni život. Naravno da je za uspjeh u braku potrebno više od same ljubavi, ali o tome ćemo govoriti nakon srebrnog, zlatnog i dijamantnog pira', ističe.

Ostatak ljeta proveli su uglavnom radno, uspijevajući uhvatiti nekoliko slobodnih dana na Jadranu.
'Pravi odmor, odnosno drugi dio medenog mjeseca tek je pred nama. U rujnu putujemo u New York na desetak dana. Posebno se, naravno, veselimo predstavama na Broadwayu. Kad je riječ o poslovnom dijelu, očekuje me nova kazališna sezona u HNK Varaždin, brojne izvedbe moje najnovije predstave 'Krtice' koju sam s tatom napravio u ožujku ove godine. Bit će tu i nekoliko koncerata Cold Snapa, od kojih je i koncert u Zagrebu, u Vintage Industrial Baru 7. listopada gdje će se održati i promocija našeg najnovijeg i najprovokativnijeg spota za pjesmu 'Monster', ali ono što nas najviše veseli jest useljenje u naš novi dom u Varaždinu', otkrio je Jan.


Jan i Vika prvi dio bračnog putovanja proveli su u Njemačkoj


Nije im smetalo ni blato, ni kiša koja je padala