PETI DAN ŠPANCIRFESTA

Morcheeba oduševila varaždinsku publiku

24.08.2011 u 13:25

Bionic
Reading

Prekrasna i odlično raspoložena Skye Edwards, briljantni Ross i Paul Godfrey, ali i ostatak benda, punih sat i pol vremena zabavljali su više od 6.000 ljudi na Starom gradu

Morcheeba se popela na MTV stage u 22.30 sati, nakon varaždinskog Sagana i riječkog Quasarra, a tamnoputa, u raskošnoj crvenoj haljini ukrašenoj perjem, Skye je svojom pojavom ostavila bez daha.

 

Koncert su započeli pjesmom 'The Sea' s albumaBig Calm'. Uslijedila je pjesma 'Friction' s istog albuma, a u trenutku kad su zapjevali 'Otherwise' sa svog najprodavanijeg albuma 'Fragments of Freedom', publika je vrištala i pjevala s njima. Kako je koncert odmicao, bili su sve opušteniji, raspoloženiji, iskreno uživali. Skye je dobacivala vrckave komentare publici i pritom bila nevjerojatno simpatična. Nakon 12 pjesama i odlaska s pozornice, publika ih je iz sveg glasa dozivala da se vrate. Za bis su otpjevali dva velika hita, 'Be Yourself', pa 'Rome Wasn’t Built in a Day'.
Nakon odličnog koncerta, iako iscrpljeni od turneje (podsjetimo, u nedjelju su svirali na V Festivalu u Velikoj Britaniji), odlučili su provjeriti što Špancirfest pruža noću. Na Mobilisis party pozornici na Dravi zabavljali su se do jutra uz žestoke dubstepbreakbeat i drum’n’bass ritmove Jabbaton DJ ekipeYesha i Venoma. Ondje ih je primila ekipa organizatora, Dance Factory, te varaždinska underground vokalistica i umjetnica Diyala. Diyala ih je impresionirala svojim vokalom i produkcijom. Skye Edwards poželjela je čuti cijeli Diyalin album te joj ga je Varaždinka poklonila.

Ljubazna i simpatična Skye snimila je pritom i ekskluzivni video intervju gdje je naglasila da je iznenađena da se i utorkom događaju ovakve zabave u Hrvatskoj. Najveći je kompliment udijelila usporedivši razinu glazbe i produkcije s londonskom scenom.

Morcheeba je u utorak bila headliner večeri na MTV pozornici, ali ne smijemo propustiti spomenuti i odlične nastupe prvih dvaju bendova. Varaždinski bend Sagan svojim su eksperimentalnim post rockom oduševili publiku i kvalitetom opravdali nastup na glavnoj festivalskoj pozornici prije Morcheebe.

Ekipa benda Quasarr definitivno je usijala atmosferu na Starcu. Odličan scenski nastup karizmatičnog vokala Borisa Štoka dodatno je pojačao dojam moćnog benda koji savršeno kombinira zvuke klasičnih i električnih instrumenata.

Na Korzu je iste večeri nastupila Viktorija Novosel. Pobjednica Supertalenta oduševila je publiku svojim bajkovitim vokalom, a koncert na Špancirfestu iskoristila je, između ostalog, i kao promociju svog nadolazećeg prvog albuma.

Kako je izgledala atmosfera Morcheebinog koncerta na Špancirfestu, pogledajte ovdje: