ZA 60. ROĐENDAN

Mira Furlan otkrila kako bježi od stvarnosti

16.09.2015 u 11:59

Bionic
Reading

Poznatu glumicu koja već godinama živi i radi u Los Angelesu od ožujka ove godine gledat ćemo na kazališnim daskama riječkog HNK, a nakon svojeg 60. rođendana, koji je proslavila proteklog tjedna, na Twitteru je otkrila tajnu svoje vitalnosti, poručivši da u radu nalazi spas od mnogih problema

Nakon dugih 25 godina izbivanja s hrvatskih pozornica Mira Furlan odlučila se vratiti našoj publici i to u 60. godini života. Proteklog tjedna glumica je proslavila 60. rođendan, nekoliko dana nakon toga obratila se hrvatskoj javnosti iz svog losanđeleskog doma putem Skypea i povodom nove predstave 'Tko se boji Virginije Woolf' u riječkom HNK-u, a onda je na svom Twitteru suptilno otkrila tajnu svoje vitalnosti i životnog zadovoljstva.

'Rad je najbolji bijeg od stvarnosti', poručila je glumica, a uz rođendan prošlog tjedna je imala još jedan razlog za slavlje. Riječ je o novoj ulozi koju je dobila u popularnoj američkoj seriji 'Lantern City'.

Svoju američku svakodnevicu u Los Angelesu Mira živi uz supruga, redatelja Gorana Gajića i 16-godišnjeg sina Marka Lava. Da bi preživjela, glumica je nakon dolaska u SAD u New Yorku radila kao konobarica,  a njezin suprug obavljao je niz poslova - kao radnik u robnoj kući, dostavljač, asistent montaže te testni vozač. Godine 1996. preselili su se u Los Angeles i 1998. tik do pustinje kupili svoju prvu nekretninu. Kao što je to i sama nekoliko puta rekla, Mira svoj američki san ne živi nimalo raskošno, već skromno. O povratku u Hrvatsku ne razmišlja jer otišla je, kaže, zbog 'nacionalizma koji nije mogla podnijeti'.

'Amerika je velika i u njoj se čovjek može sakriti, izolirati, maknuti se, skloniti od gluposti i ludila te pokušati živjeti svoj život ako ima uvjete za to. Sretna sam kad sam sama i kad mogu u miru čitati u svojem vrtu. Možda su to godine, možda i moj komplicirani, intenzivan dosadašnji život. Mislim da je stvar do koje mi je u ovom trenutku života najviše stalo - moj unutarnji mir', rekla je Mira prije dvije godine za hrvatske medije. A za ono što je u životu čini najsretnijom zaslužan je njezin sin Marko Lav:

'Cijeli filmski i kazališni svijet jako mu je antipatičan! To me jako veseli.'


Mira sa suprugom Goranom Gajićem i sinom Markom Lavom prije pet godina u Dubrovniku


Mira u posjetu Dubrovniku prije pet godina