12. STUDENOG

Max i Iggor Cavalera u Tvornici kulture

21.07.2016 u 12:09

Bionic
Reading

Max i Iggor Cavalera, osnivači Sepulture stižu u Tvornicu kulture 12. studenog u sklopu turneje Return to Roots na kojoj sviraju kompletan album ‘Roots’ i ostale najvažnije pjesme kultnog brazilskog benda

‘Roots’ je šesto studijsko izdanje Sepulture i s povijesnim odmakom od točno 20 godina jedan od najvećih i najvažnijih metal albuma u povijesti. Nastao tri godine nakon prethodnika ‘Chaos A.D.’, pod producentskom palicom velikog Rossa Robinsona, album je donio moćnu mješavinu metala i originalnih zvukova Brazila (ponajviše perkusija) izvučenih iz najzabačenijih kuteva Amazonske prašume. Ovo progresivno remek-djelo teme je vuklo iz brazilske politike i kulture, a uz bend kreirali su ga i narod iz plemena Xavante te glazbenici poput Jonathana Davisa (Korn), Mikea Pattona (Faith No More), DJ Lethala (Limp Bizkit, House Of Pain), Davida Silverie (Korn) i Carlinhosa Browna, a u konačnici je prodan u nevjerojatnih dva milijuna primjeraka.


‘Roots’ je ujedno i posljednji materijal Sepulture na kojem je radio osnivač i vokal Maxa Cavalera koji je krajem 1996. napustio bend, osnovao Soulfly, ali i zahladio odnose s bratom Iggorom. Iggor je ostao član Sepulture do 2007., nakon čega odlazi, ali i ponovo pronalazi zajednički jezik s Maxom.

Turneja Return To Roots prvi put u Hrvatsku dovodi Maxa & Iggora Cavalera, kombinaciju koja će, uz kompletan kultni album, izvesti i ostale najveće skladbe Sepulture.


Ulaznice u pretprodaji iznose 100, a na dan koncerta 120 kuna.

Prodajna mjesta:
•Dirty old shop, Tratinska 18
•Rockmark, Berislavićeva 13
•Aquarius CD Shop, Varšavska 13
•Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
•Dancing Bear Zagreb, Gundulićeva 7
•Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr