NOVI PJEVAČ GRUPE KEOPS

Mateo Resman: 'Žestoka glazba je uvijek bila moj prioritet'

02.11.2016 u 14:52

Bionic
Reading

Iako ga mnogi pamte kao natjecatelja i finalista prve sezone showa 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske', Mateo Resman je žestoki roker. Svojim će se sjajnim vokalom, koji su mnogi prepoznali još za vrijeme showa, odlično uklopiti u riječki hard rock bend Keops u koji je nedavno stigao

Nakon što su prošloga tjedna na društvenim mrežama objavili da Tony Šuperina više nije frontmen njihovog benda Riječani već punom parom rade na novom materijalu. Keops kreće u novu fazu u kojoj mu se kao glavni vokal priključio mladi i talentirani Mateo Resman. Jedan od najvećih favorita prve sezone showa 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske' premijerno će se predstaviti već na idućem singlu Keopsa - 'Tajni znak' - u Music Pubu Zlatka Turkalja na 2. programu Hrvatskog radija idući ponedjeljak.

Nakon The Voicea posvetio si se bendu, a potom i solo izbacio pjesmu 'Zaljubljen sam opako'. Koliko ti je u svemu tome pomoglo iskustvo iz 'The Voicea'?
'The Voice' mi je pružio mnoga poznanstva i pružio prilike. Tako se otvorila suradnja s Andrejem Babićem iz Rijeke koji mi je napisao pjesmu 'Zaljubljen sam opako' i potrudio se promovirati je. Izuzetno sam mu zahvalan na tome. Bendu sam bio posvećen i prije showa te je razlog zašto sam se prijavio za 'The Voice' bio da taj bend izađe iz garaže i počne ozbiljnije nastupati.

Sam pišeš tekstove i glazbu. Što te inspirira?
Naviknut sam na to da sam radim tekst, glazbu i aranžmane pjesama zbog toga što sam tako najzadovoljniji rezultatom. Inspiraciju pronalazim u trenutcima kad sjednem s gitarom i odsviram akorde koji prenose moje raspoloženje. Na temelju toga napišem tekst povezan sa situacijom koja me prati nekoliko dana prije.

Kako je došlo do suradnje s Keopsom?
Do suradnje s Keopsom došlo je totalno neočekivano. Poznajem gitarista Brunu već neko vrijeme i, kao i većina riječkih glazbenika, čuo sam za bend Keops i našao se slučajno na nekoliko njihovih nastupa. Nakon toga dobio sam Brunin poziv da nastupam na njegovim završnim koncertima u školi gitare koju vodi. Znali smo provesti sate razgovarajući o raznim bendovima, glazbenicima, sličnim ukusima i mislim da je to jedan od razloga zašto me pozvao u Keops.

Što možemo očekivati od Keopsa sada kada si preuzeo frontmensku palicu? Hoće li se na sceni pojaviti neki novi, žešći Mateo?
Veliki sam radnik i ne stanem dok nisam zadovoljan, tako da možete očekivati još puno dobre glazbe i nastupa, a i neka iznenađenja. Na sceni će se pojaviti onaj iskreni Mateo i bit ću napokon ono što jesam. Vjerojatno ljudi imaju viziju o meni kao o dečku koji pjeva pop, ali žestoka glazba je uvijek bila moj prioritet.

Što privatno slušaš? Imaš li neki dobar bend za preporuku?
Trenutno slušam Keops! (smijeh) U slobodno vrijeme uživam uz Alterbridge, Winery Dogs, Dream Theater, Pagans Mind i sve što mi zapne za uho. A mislim da bi svatko tko voli dobru, žestoku i melodičnu glazbu trebao baciti uho na Alterbridge i Avenged Sevenfold.