SLOVENSKI MEDIJI:

Madonnin otkazani koncert znak 'prokletstva' hipodroma Stožice

09.08.2009 u 20:00

Bionic
Reading

Visoka cijena ulaznica i razmjerno malo tržište za masovne koncerte na otvorenom čine se glavnim razlogom otkazivanja koncerta američke pop zvijezde Madonne na ljubljanskom hipodromu Stožice, pišu slovenski mediji

Iako su organizatori otkazivanje 'koncerta stoljeća' obrazložili 'nepredvidivim logističkim teškoćama', mediji otkrivaju da je po nekim procjenama od početka prodaje, koja je krenula prije pola godine, kupljeno četiri puta manje ulaznica od planirane 62 tisuće.

Razlog je svakako i visoka cijena za Madonnin nastup, koja se kretala od 60 pa sve do nekoliko stotina eura. Američka skupina The Killers na istom je mjestu 7. lipnja ove godine okupila 30.000 slovenskih fanova, ali su cijene bile popularne - 22 eura.

Međunarodne zvijezde koje dolaze u Ljubljanu najčešće nastupaju u hali Tivoli pred najviše šest tisuća ljudi. Tamo je nedavno toliki broj svojih obožavatelja zabavljala Lepa Brena, a u istom će prostoru 29. studenoga pjevati Eros Ramazotti

Slovenski glazbeni kritičari, međutim, već pomalo opsjednuto tvrde da najveći glazbenici prilikom svojih turneja izbjegavaju Ljubljanu i Maribor, gdje su nekada davno nastupale skupine Queen, Sex Pistols ili Bob Dylan, Frank Zappa i Tina Turner. Svaki pokušaj da se veliki koncert neke megazvijezde u Sloveniji održi na otvorenom pred velikim brojem publike zadnjih godina neslavno propada, bilo zbog malog broja prodanih ulaznica ili zbog drugih razloga. Zato će Slovenci Madonnu moći gledati uživo u Budimpešti ili Beogradu, a isto tako i Lennyja Kravitza, čiji je koncert prije mjesec dana također otkazan, kao i koncerti Marylina Mansona i Michaela Jacksona prije nekoliko godina.

Slovenski organizatori koncerata već govore o 'prokletstvu Stožica', misleći na više otkazanih nastupa najvećih glazbenih zvijezda u nekoliko posljednjih godina.