RACIJA U BUDIMPEŠTI

Mađarska policija ušla u skladište Brada Pitta

11.10.2011 u 10:51

Bionic
Reading

Antiteroristički tim u Budimpešti zaplijenio je na setu Pittovog filma 'World War Z' čak 85 pušaka

Brad Pitt sasvim sigurno nije terorist, ali tretirali su ga upravo kao takvog. U ponedjeljak je mađarski SWAT tim upao u skladište u kojem se čuva oružje koje će Brad Pitt koristiti na snimanju filma 'World War Z'.

'Film je već premašio budžet, a rokovi su prekoračeni', rekao je izvor za US Weekly. 'Brad je bijesan.' Policija je zaplijenila 85 potpuno funkcionalnih pušaka, od kojih su većina automatske, jurišne puške. 'Možemo potvrditi da je oružje zaplijenjeno u zračnoj luci', izjavio je Hajdu Janos, ravnatelj antiterorističke jedinice u Mađarskoj. Problem se pojavio kad je utvrđeno da se u dokumentaciji tvrdi da se puške ne mogu upotrebljavati, a zapravo je oružje bilo spremno kao za ratnu zonu.

'Tog je jutra privatnim avionom dopremljeno oružje jednoj osobi u Budimpešti', rekao je Janos. 'Transport ovakvog oružja ilegalan je čak i ako se trebalo koristiti samo na setu.'

Prema izvorima, Pitt nije osoba koju treba kriviti. 'Zaposlenici produkcijske kuće napravili su pogrešku kad su uvezli oružje bez dopuštenja antiterorističke policije.' Pittova produkcijska kuća Plan B Entertainment producira film, a premijera se očekuje u prosincu sljedeće godine.