'ANA KARENJINA' NA OSCAR REVIJI

Lijepa Keira u ljubavnoj priči većoj od života

22.01.2013 u 10:10

Bionic
Reading

U sklopu ovogodišnje Oscar revije, koju devetu godinu zaredom organizira Blitz CineStar, možete pogledati film 'Ana Karenjina', filmsku verziju Tolstojeva klasika nominiranu za četiri kipića, i to u kategorijama filmske fotografije, kostima, glazbe i produkt dizajna

Ana Karenjina' je hrabra nova vizija epske priče o ljubavi hvaljenog redatelja Joea Wrighta, za koju je scenarij, na temelju velikog romana Lava Tolstoja, napisao Oscarom nagrađeni Tom Stoppard ('Zaljubljeni Shakespeare'). Na tom filmu treći put surađuju redatelj Wright te za Oscara nominirani glumica Keira Knightley i producenti Tim Bevan, Eric Fellner i Paul Webster, nakon nagrađivanih uspješnih filmova 'Ponos i predrasude' i 'Okajanje'.

Svevremena priča istražuje sposobnost voljenja i osvjetljava bogatstvo društva carske Rusije. Godine 1874. živahna i prelijepa Ana Karenjina (Knightley) ima sve za čime njeni suvremenici žude. Njezin je suprug Karenjin Jude Law), visoki vladin dužnosnik kojem je rodila sina. Njen društveni status u Petrogradu teško bi mogao biti viši. Kad joj brat Oblonski Matthew Macfadyen) pošalje pismo, ona otputuje u Moskvu da bi spasila njegov brak s Doli Kelly Macdonald). Putem Ana upoznaje groficu Vronski Olivia Williams) koju na stanici dočekuje sin, zgodan konjički oficir Vronski Aaron Taylor-Johnson). Između njega i Ane odmah počnu frcati iskrice i rađa se privlačnost koju ne mogu ni ne žele zanemariti.

Kreativni tim čine i snimatelj Seamus McGarvey ('Osvetnici'), scenografkinja Sarah Greenwood ('Sherlock Holmes') koja je tri puta bila nominirana za Oscara, montažerka Melanie Ann Oliver ('Jane Eyre'), vizažistica i frizerka Ivana Primorac ('Hanna'), Oscarom nagrađeni skladatelj Dario Marianelli ('Okajanje') i kostimografkinja Jacqueline Durran ('Ponos i predrasude') koja je dva puta bila nominirana za Oscara.


Uz ‘Anu Karenjinu’, u CineStar kinima, u sklopu Oscar revije, od 16. do 30. siječnja možete pogledati još devet pretpremijera: 'Lincoln', 'Zero DarkThiry', 'Odbjegli Django', 'Jadnici', 'Zvijeri južnih divljina', 'U dobru i u zlu', 'Master', ‘Let’ i 'Hitchcock'. Osim tih filmova, bit će prikazani ostali nominirani filmovi koji u tom razdoblju dolaze u kina ili su već na programu: 'Seanse', 'Pijev život', 'Hobit: Neočekivano putovanje', 'Krš i lom', 'Nemoguće', 'Kraljevska afera' i 'Argo'.

Sve o ovogodišnjem Oscaru možete saznati na tportalovoj Oscar podstranici. Ujedno, od 18. siječnja do 23. veljače možete sudjelovati u tportalovom nagradnom natječaju 'Oscara dobiva…' u kojemu možete odabirati najbolji film i glumce među nominiranima za nagradu Oscar.

 

Više od šezdeset Oscarom nagrađenih filmova pogledajte u Oscar kolekciji MAXtv videoteke.