HRVATSKA PREDSTAVNICA

Lijepa Istrijanka otkrila nam čemu se nada na izboru za Miss svijeta

23.11.2016 u 06:00

Bionic
Reading

U tijeku su finalne pripreme za izbor Miss svijeta (Miss World) na kojem se kao predstavnica Hrvatske natječe Angelica Zacchigna. Za nekoliko dana lijepa Istranka putuje u Washington gdje će nas predstavljati 18. prosinca, a uoči odlaska za tportal je među ostalim ispričala kako se pripremala za izbor, tko je po njoj dosad bila najbolja hrvatska misica i kakvi su joj planovi nakon povratka u Hrvatsku

'Jako sam uzbuđena i hvata me velika trema, ali, evo, držim se i pokušavam se smiriti i koncentrirati i psihički biti pozitivna. Nadam se da ću na dostojanstven način i s uspjehom predstavljati svoju domovinu', ispričala nam je studentica jazz pjevanja Angelica Zacchigna iz Novigrada.

Izbor za Miss svijeta održat će se 18. prosinca u Washingtonu, a 22-godišnja Angelica će nas predstaviti plesnom koreografijom na pjesmu 'Biži, biži, maglina' u izvedbi grupe Veja, ali i kreacijama dizajnera Ingrid Rojc iz Buja, Antonele Rajkovačić Pletinella. U proteklom razdoblju Angelica se intenzivno pripremala, a u koreografiji joj je pomogla plesačica i učiteljica plesa Ivana Domazet iz plesne skupine USB iz Poreča dok ju je za kategoriju sport spremala Miss fitnesa svijeta Elena Zdjelar.
'Trudim se i dajem sve od sebe da se pripremim što bolje mogu', rekla je.

Slučajnost je htjela da nakon punih 20 godina i Vanje Rupene iz Umaga, koja je 1996. ponijela titulu Miss Hrvatske, još jedna Istranka primi krunu kao najljepša Hrvatica. Za Angelicu su sve naše prijašnje misice bile jedinstvene.
'Svaka je do sada na svoj način bila posebna i najbolja. Iskreno, baš to mislim, jer kako se približava moj odlazak u Ameriku, razumijem kakvu težinu i odgovornost su imale i mislim da je svaka dala najbolje od sebe', ističe.


Angelica je postala Miss Hrvatske u lipnju ove godine u Šibeniku

Za Miss je, po njoj, najvažnije biti iskrena, svoja i uvijek pozitivna.
'Nije baš lako biti Miss. Jer ipak ona mora biti neki primjer za mlade i ona mora predstavljajući našu domovinu, znati prenijeti pozitivnu sliku i dati poruku u svijetu kroz sebe i svoje talente', tvrdi.

Na izbor za Miss Hrvatske za Miss svijeta potaknula ju je prijateljica vizažistica Tanja Lukin, a otkad je proglašena najljepšom promijenilo joj se dosta toga.
'Bila sam vrijedna prije i vrijedna sam i sad. Sad samo još više, jer uz prijašnje obaveze stvorile su se nove. Nije biti Miss samo šetanje po pisti i fotografiranje, ima se tu puno toga za raditi svakodnevno', rekla je.


Aktualna Miss glazbeno je vrlo talentirana

Uz ljepotu, njezin najveći joj je adut talent za glazbu. Prije nego što je proglašena najljepšom Hrvaticom, s 15 godina počela je pjevati i krenula na privatne sate pjevanja. Nakon toga prijavila se na festival za mlade pjevačke talente All you need is love koji se održavao 2009. u Pazinu i na njemu je osvojila drugu nagradu. Nastupala je i u Supertalent showu Nove TV i osvojivši gledateljstvo, uspjela je doći do polufinala. Osim lijepog pjevanja, svira klavir, nastupa s bendovima Funbox Bandom i u mjuziklima, pleše, a nakon izbora za Miss svijeta posvetit će se svojoj najvećoj ljubavi.

'U posljednje vrijeme sam radila cabaret show u kojem pjevam i plešem, a nastupam svako toliko s bendom Le Monde na većim eventima. No čim se vratim, radit ću na solo karijeri, želim raditi na svojim pjesmama, okupiti bend, pjevati i svirati. Jako mi nedostaje bina i jedva čekam ponovo stati na nju. Ipak je glazba moja najveća ljubav i bez nje, ništa nema smisla. I, naravno, nastavit ću studirati na glazbenoj akademiji jazz pjevanje u Trstu', otkrila je.

U Americi će je, kaže, bodriti njezina obitelj i dečko, glazbenik Nikola Bernobić.

'Moji najmiliji i dečko u Ameriku stižu 13. prosinca pa će odande navijati za mene i biti mi podrška kao i u svemu do sada', kaže Angelica.

Unatoč pripremama za odlazak u Washington, nije zapustila svoju glazbenu karijeru.

 

Pogledajte video u kojem se predstavlja naša aktualna Miss: