BIVŠI BASIST STONESA

Legendarnom Billu Wymanu dijagnosticiran rak

08.03.2016 u 12:01

Bionic
Reading

Jedan od najkarizmatičnijih basista u povijesti rocka, bivši član legendarne grupe Rolling Stones Bill Wyman boluje od raka prostate. Vijest je potvrdio njegov glasnogovornik te je izjavio da je 79-godišnji glazbenik trenutačno na liječenju. Glazbenik se nada da će se oporaviti te je preko svog glasnogovornika zamolio da se njega i njegovu obitelj ne uznemirava dok je na liječenju

Bill Wyman jedan je od originalnih članova Rolling Stonesa, s njima je od 1962. kao basist. U bendu je proveo 31 godinu, nakon čega ga je napustio u potrazi za novim glazbenim izazovima.

Stonese je napustio 1993., a 1997. je inicirao okupljanje vrhunskih glazbenika i oformio Rhythm Kingse.
'Imam razne hobije i htio sam se njima baviti. Nastavio sam raditi nešto što donosi novac i omogućuje održavanje životnog stila na koji smo moja obitelj i ja navikli', izjavio je tada.

U sklopu svoje turneje - '2005/06' Bill Wyman's Rhythm Kings drugi je put gostovao u Zagrebu. Prvi njihov nastup bio je u Domu sportova 2001. godine.

Objavio je dvije autobiografske knjige 'Stone Alone' 1997. i 'Rolling with the Stones' 2002. godine.

Trenutačno je u braku s trećom suprugom, slikaricom Suzanne Accosta s kojom ima kćeri Katherine (22) i Jessicu Rose (23) te Matildu (18).