KOMPLETIRAN PROGRAM

Leftfield i Thomas Jack na Exitovoj Dance Areni

29.05.2015 u 13:07

Bionic
Reading

Jedan od najutjecajnijih izvođača u povijesti elektronske glazbe, legendarni Leftfield, nastupit će 12. srpnja na mt:s Dance Areni, u okviru proslave 15. rođendana Exit festivala. Leftfieldu se na Dance Areni pridružuje začetnik tropskog house zvuka - Thomas Jack, koji će odraditi premijeran nastup u subotu, 11. srpnja

Čim su Neil Barnes i Paul Daley osnovali Leftfield, odmah su iskočili iz okvira tadašnjih glazbenih žanrova. Zbog toga su izmislili novo ime za svoj glazbeni pravac, progressive house koji je nastavio živjeti kroz brojne druge izvođače. Britanski magazin Mixmag, s punim pravom ih je opisao kao 'uvjerljivo najutjecajni produkcijski tim britanske dance glazbe'! Debitantski album 'Leftism', vrijedi za ključnu točku u glazbenoj povijesti, koja je trajno obilježila suvremenu elektronsku glazbu, a zahvaljujući kolosalnom hitu 'Open Up', na kojem je sudjelovao John Lydon iz Sex Pistolsa, čitatelji Q magazina su ovaj album izglasali u 10 najboljih albuma svih vremena! Sljedeći 'Rhythm and Stealth' je osvojio prvo mjesto britanske liste 1999. godine, a vodeći singl 'Phat Planet' iskorišten je za višestruko nagrađivanu reklamu za Guinness. Na tom izdanju radili su i Roots Manuva i Cheshire Cat te Afrika Bambaataa na hitu 'Afrika Shox', koji je ušao u top 10 liste singlova.

Thomas Jack je dvadesetogodišnja senzacija u usponu, s prepoznatljivim tropskim house zvukom, inspiriranim njegovim životom u Australiji i Miamiju. Mlada zvijezda je već rasplamasala internet, osvojivši prvo mjesto na Hype Machine listi čak četiri puta, izdavši singl 'Final Speech', uz druge hit-remikse. Njegov autorski rad 'Symphone' donosi originalne kompozicije uz saksofone, trube, violine i brojne perkusije za pravu tropsku žurku na Exitu.

Sve je manje vremena za akciju 4+1!

Uskoro se završava i omiljena akcija '4+1' u kojoj četvoročlano društvo koje zajedno kupi ulaznice za Exit (459 kuna), Sea Dance (330 kuna) ili cijelu Exit Avanturu (549 kuna), petu ulaznicu dobiva na poklon! Na exittrip.org, prodaju se paketi koji sadrže i smještaj, a cijene aranžmana za pravo festivalsko ljetovanje od 7. do 20. srpnja, od tvrđave do pješčane plaže, počinju već od 99 eura! Listu pretprodajnih mjesta možete pronaći ovdje.