ZVIJEZDA NOVE SERIJE

Lana Barić: Nova ljubav me učinila sretnom ženom!

19.10.2015 u 07:12

Bionic
Reading

Splitska glumica u novoj seriji na HTV-u, 'Da sam ja netko', igra jednu od glavnih uloga. Dramska serija u kojoj je briljirala suvremena je priča o obiteljskim odnosima, snimljena uz 'Ti mene nosiš' Ivone Juke, igrani film koji je osvojio prestižne nagrade u zemlji i inozemstvu. Zanimljiva Splićanka jedna je od najtalentiranijih glumica mlađe generacije, a osim što niže odlične uloge, ima razloga za zadovoljstvo i u ljubavnom životu

Za Lanu Barić snovi posljednjih mjeseci postaju stvarnost. Jer biti glavna glumica u filmu koji je jedan od ovogodišnjih kandidata za Oscara i koji osvaja brojne nagrade, a trenutno kao serija osvaja domaću publiku, i uz sve to biti zadovoljan privatnim životom - scenarij je koji priželjkuju mnoge glumice. A kako je sve počelo?

'Jako mi se svidio scenarij Ivone Juke te uloga koja je bila drukčija od onoga što sam igrala do sada. Imala sam viziju kako bi to trebalo izgledati, a to se podudaralo s onim što je bila vizija redateljice Ivone Juke, tako da je naš odnos na snimanju bio i više nego odličan. Bio mi je jasan okvir uloge i unutar njega sam djelovala. Osjećala sam veliku slobodu dok smo radile, tako da sam neke scene i improvizirala, no sve je to bilo u dogovorenim okvirima. Inače igram redateljicu sapunica koja se počne suočavati s demencijom svog oca pa pratimo njihov odnos i u filmu i u seriji', ispričala nam je Lana Barić.

Glumica vjeruje da će serija, poput filma, koji je osvojio brojne gledatelje, ali i nagrade na međunarodnim festivalima, biti vrlo gledana. Pojasnila je i zašto. 'Film je vrlo dobro snimljen, ima odličnu glumačku ekipu i scenarij je sjajan, što su sve prednosti za kvalitetan projekt, odnosno da bi on dobro prošao. Kad nešto radiš, očekuješ pozitivan feedback i nadaš se da će rezultat biti dobar. Svi smo sretni jer je film tako super primljen i sigurna sam da će serija zaintrigirati gledatelje', rekla je.

Lana je 2005. diplomirala glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Iza nje su brojne nagrade, među ostalim za ulogu Klitemnestre u predstavi 'Ifigenija' Ivice Šimića na Maloj sceni u Zagrebu dobila je nagradu žirija na međunarodnom festivalu Rainbow u Sankt Peterburgu i Nagradu hrvatskoga glumišta. Za glavnu ulogu u filmu 'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića osvojila je nagradu Breza za najbolju debitanticu na Pulskom filmskom festivalu, a u Bruxellesu nagradu za najbolju glumicu Festivala kratkog filma. Za ulogu majke u filmu 'Šuti' Lukasa Nole primila je Zlatnu arenu za epizodnu ulogu.

'Puno radim na filmu posljednjih godina i to me jako raduje. Kad je riječ o poslovnom dijelu života, nikada ne mirujem', ističe. Trenutno u HNK-u sprema 'Bellu Figuru' Yasmine Reze u režiji Borisa Liješevića, čija će premijera biti 6. studenog.

'Iduće godine bih trebala snimati s Unom Gunjak te imati glavnu ulogu u njezinom dugometražnom projektu koji bi se trebao snimati u Italiji i Bosni', otkrila je. Glumicu smo gledali i u HTV-ovom showu 'Zvijezde pjevaju', u kojem je nastupajući uz mentora Sašu Lozara osvojila simpatije publike i žirija zbog svojih vokalnih sposobnosti. No danas je pjevanje za nju samo na razini hobija.

'To je za mene bilo lijepo iskustvo, no trenutno nemam vremena za pjevanje. Na sreću, imam dovoljno svog posla, tako da mi ostaje vrlo malo za hobije. A i nemam pjevačkih ambicija', rekla je kroz smijeh 35-godišnja svestrana Splićanka.

Kad je riječ o kritikama, kaže, ne bavi se njima, a na pitanje je li njezina šestogodišnja kći Mirej njezina najveća podrška i kritičarka te kako reagira kad vidi mamu na filmskom platnu ili televiziji, kaže:

'Veseli se kad me vidi, naravno. Ali njoj je to normalno, nije joj ništa posebno jer kako je odrastala uz moj glumački poziv, navikla se na sve', izjavila je. S Mirej, kaže, puno razgovara o svemu i ponosna je na njihov odnos, a malenu od glume trenutno više zanima ples.

Slobodno vrijeme Lana provodi s onima koje najviše voli. Od ljetos je u vezi s 34-godišnjim profesorom i povjesničarom Draganom Markovinom. 'Imam puno dragih ljudi oko sebe, prekrasne prijatelje, divnog dečka i posao koji volim. Sretna sam i zadovoljna', ističe glumica, a osim glumom, bavi se i pisanjem scenarija.


U filmu i seriji Lana glumi kćer dementnog oca u izvedbi Vojislava Brajovića


Lana je od ljetos u vezi s Draganom Markovinom


Lana s kćeri Mirej ima super odnos