OVACIJE PUBLIKE

Laibach nastupio u Sjevernoj Koreji, ali bio je cenzuriran

20.08.2015 u 13:25

  • +6

Koncert Laibacha u Sjevernoj Koreji

Izvor: Screenshot / Autor: POP TV

Bionic
Reading

Slovenski avangardni bend Laibach dobio je u srijedu ovacije na prvom od dva planirana koncerta u Sjevernoj Koreji, javlja slovenski portal 24.ur

Bio je to prvi koncert zapadnjačkog benda u toj zatvorenoj komunističkoj državi, u Pjongjangu, a na kraju je Laibach izveo deset pjesama..

Slovenski portal piše da su se sjevernokorejski cenzori ipak upleli u nastup. Tražili su da se sa setliste izbace pjesme Koran, Eat Liver, The Final Countdown i Mount Paektu.

Zatražene su i neke promjene u koreografiji te je zabranjen nastup sjevernokorejskom djevojačkom zboru jer su organizatori smatrali neprihvatljivim da glazbenici stoje na pozornici uz njih. Kako je prije koncerta javila slovenska POP televizija, Korejci su pratili svaki korak Laibacha tijekom priprema za koncert.


Neovisno o tome, bend je dobio ovacije 1500 ljudi u gledalištu. Sjevernokorejsko državno rukovodstvo nije bilo u publici, ali su, primjerice, došli veleposlanici Švedske i Kube. Drugi koncert na kraju je otkazan zbog tehničkih poteškoća.

Support Laibach: http://wtc.laibach.org/

Posted by Laibach on 19. kolovoz 2015

Photo by Simon Cockerell, Koryo Tours

Posted by Laibach on 19. kolovoz 2015

Photo by Simon Cockerell, Koryo Tours

Posted by Laibach on 19. kolovoz 2015