RODITELJI, INFORMIRAJTE SE

Lady GaGino simuliranje seksa djeca će gledati besplatno?

15.05.2010 u 10:35

Bionic
Reading

Budući da koncert kontroverzne pjevačice uključuje prilično eksplicitne scene, a djeca do šest godina na njega imaju besplatan ulazak, dječja pravobraniteljica poručila je roditeljima da se bolje informiraju i na vrijeme reagiraju

Djeca do šest godina mogu besplatno ići na koncert Lady GaGe koji se u studenom odražava u zagrebačkoj Areni, no budući da perfomans popularne pjevačice uključuje povraćanje, simuliranje seks, a i konzumiranje lažnog ljudskog srca, u Australiji je zatraženo da se na koncert ne dopusti odlazak mlađima od 15 godina.

Australski promotori branili su se time da ne znaju kako koncert izgleda prije nego se održi, a hrvatska pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić poručila je roditeljima da se bolje informiraju i na vrijeme reagiraju.

'Kao što su dužni nadzirati čime se njihova djeca bave, s kim se druže i kamo izlaze, roditelji trebaju procijeniti je li riječ o sadržaju primjerenu djeci. Pravobraniteljica ne procjenjuje primjerenost koncerata i sličnih priredbi, ali smatramo da roditelji imaju pravo i obvezu voditi brigu o tome', izjavila je dječja pravobraniteljica za Večernji list.

Pravobraniteljica osim toga kaže da 'valja imati na umu da radikalne zabrane nisu uvijek najbolje rješenje, već katkad još više potiču znatiželju' te da je korisnije pokušati što bolje se informirati o tome što njihovu djecu privlači i zanima. No, najviše je zabrinjava sigurnost djece na koncertu, koja ne bi smjela kasno noću biti sama, bez skrbi odraslih.