POBIJEDILA UZ BILMANA

Labudica Jelena Glišić oduševila u showu 'Ja to mogu'

03.01.2016 u 10:14

  • +26

Jelena Glišić i Davor Bilman pobjednici prve ovogodišnje emisije "Ja to mogu"

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro

Bionic
Reading

Izvedbom klasičnoga baleta u šestoj emisiji zabavnog showa 'Ja to mogu' Jelena Glišić i Davor Bilman osvojili su gledatelje i odnijeli prvu ovogodišnju pobjedu. Drugo mjesto i tri boda osvojile su Lana Jurčević i Tamara Loos trbušnim plesom. Treće mjesto i dva boda osvojili su Ivan Vukušić i Marko Tolja akrobacijom s hulahopom, a na začelju s po jednim bodom večeras su bili Ana Majhenić i Slavko Sobin izvedbom capoeire

Emisiju su otvorili Jelena Glišić i Davor Bilman klasičnim baletom. 'Tako je sve mirno i elegantno', komentirala je Jelena, a plesačice i plesači baletnoga ansambla HNK na probama su upozorili da je iznimno teško svladati baletne osnove u ovako kratkome roku. Nakon izvedbe često prekidane pljeskom, Jelena je još jednom ponovila da je uživala u probama i baletu.

Edina Pličanić, primabalerina Baleta HNK-a, kazala je da je Jelena pokušavala obuti prave baletne papučice – špice, no da je samo nakon jedne probe shvatila zašto joj je odmah preporučila da to ne čini.

Trbušni ples Lane Jurčević i Tamare Loos nikoga nije ostavio ravnodušnim. Zanosnom izvijanju učile su ih plesačice skupine Bastet, koje su bile zadovoljne njihovim nastupom i angažiranošću na probama. Mentorice su ih pohvalile za napredak koji su pokazale na probama, a Jelena i Tamara nadu su polagale i u kostime u kojima su nastupile.

Vještina akrobacije hulahopom bila je večerašnja točka Ivana Vukušića i Marka Tolje. Skupina Happy hoop i prijatelji dobro se zabavila na probama s dvojicom natjecatelja, koji su se trudili i istodobno dobro zabavljali. Mentorica Eva kazala je da su Marko i Ivan bili izvrsni i da su u tjedan dana naučili ono što ljudi nauče u mjesec dana.

Plesno-borilačkom vještinom Capoierom predstavili su se Ana Majhenić i Slavko Sobin. Oboje su se iznenadili zahtjevnošću te vještine, no iz dana u dan treninga bilo je lakše i jednostavnije. Jelena Glišić pohvalila je izvedbu, a Davor Bilman Slavkovu i Aninu gipkost. 'Vani snijeg, a ovdje Rio de Janeiro, hvala vam na tome', zahvalio je Ivan Vukušić.

Novi zbroj bodova nakon emisije pokazao je da je u vodstvu i dalje Davor Bilman s 22 boda, na drugome je mjestu Lana Jurčević s 18 bodova. Treće mjesto dijele Jelena Glišić i Slavko Sobin s po 15 bodova, na četvrtome je mjestu Ivan Vukušić s 14, na petome Ana Majhenić sa 13 bodova. Pretposljednja je Tamara Loos s 12 bodova, a na začelju Marko Tolja s 11 bodova.