CENTAR DJEČJEG FILMA

Kutina postaje glavni grad za najmlađe filmoljupce

03.10.2013 u 11:49

Bionic
Reading

Sve je spremno za početak 51. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Osnovne škole Stjepana Kefelje iz Kutine. Kutina se jutros probudila u jesenskom izdanju i jedva čeka da ugosti preko 150 osnovnoškolaca i njihovih mentora koji će sljedeća četiri dana uživati u filmu, druženju i ostalim popratnim sadržajima

Sve službeno počinje večeras u 19 sati – svečanim otvaranjem Revije i prvom projekcijom koju će uveličati i kutinski gradonačelnik Andrija Rudić. Program će voditi istaknuti učenici Osnovne škole Stjepana Kefelje, a za glazbeni intermezzo bit će zadužen školski zbor. Bit će to pravo slavlje dječje kreativnosti. Sve prisutne večeras na programu očekuje osam filmova, dok će se ostalih šezdeset i dva moći pogledati u okviru preostalih šest projekcija. Nakon svake projekcije publiku očekuje razgovor s autorima, što je svojevrsni novitet na ovogodišnjoj Reviji.

Ove nije prvi put da Kutina ugošćuje Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Domaćin je bila i 2005. godine. I to očito dobar, jer joj se filmaši rado vraćaju. Od danas do nedjelje družimo se u Kutini – centru hrvatskog dječjeg filma!