NAŠI GLUMCI U GLAZBI

'Kritičari nas još nisu popljuvali!'

19.06.2015 u 13:15

Bionic
Reading

Bend Filipa Šovagovića de mol Dede snimio je svoj prvi album 'Demo Deda D mol'. Skupili su dosta fanova pa ih zovu da sviraju u Balama, Dubrovniku i Vukovaru

'Gdje god dođemo, oni koji još nisu čuli za nas iznenade se kako dobro zvučimo', kaže glumac i redatelj Filip Šovagović. Sa svojim bendom De mol Dede završio je snimanje prvog albuma.

'Materijal je snimljen u analognom studiju, a osim standardnih instrumenata, u pjesme smo ubacili zvukove pile, zvečki i drombulja, tako da pjesme od predviđenih trominutnih egzibicija, traju i do sedam minuta. Trenutno smo u fazi miksanja albuma i još se ne usuđujemo reći kad će biti objavljen', rekao je Filip. Publika ih, kaže, gdje god nastupaju vrlo dobro prihvaća, već imaju puno obožavatelja, a najveći fanovi i kritičari benda su im, kaže, redatelj Tomislav Fiket i glumac Hrvoje Klobučar.

'Oni pravi, glazbeni kritičari nas još nisu popljuvali. Poštedjeli su nas za sad. Valjda nas vole', smije se Filip. Još kao osnovnoškolac se dvoumio želi li postati glumac ili glazbenik, a već u osmom razredu, nakon nebrojenih satova klasične gitare, osnovao je svoj prvi bend.

Osim svirki po Hrvatskoj gdje će promovirati pjesme s albuma, Filipa očekuje i premijera monodrame 'Stanje nacije 2' na Sceni Amadeo 18. srpnja.


U De mol Dedamapovremeno svira i glumac Goran Navojec