DVA SPEKTAKLA

Koncertni vikend u Zagrebu

03.11.2010 u 18:08

Bionic
Reading

Organizatori nude upute za dolazak i ponašanje na koncertima Lady Gage i Stinga koji će se održati u zagrebačkoj Areni

Ovaj vikend u Areni Zagreb očekuju nas dva spektakla za pamćenje: u petak (5. studenoga 2010) započinjemo žestoko s najluđim tulumom u gradu na kojem glavnu ulogu ima žena koja je u proteklih par godina uzdrmala glazbenu industriju - Lady Gaga. Tri dana poslije, u ponedjeljak (8. studenoga 2010) svjetski poznata britanska glazbena zvijezda Sting održat će gala-koncert u pratnji Kraljevskog filharmonijskog orkestra te nam priuštiti dosad neviđen glazbeni događaj.

Lady Gaga dolazi u Zagreb na dan koncerta iz Belfasta (Velika Britanija), a odsjest će u jednom poznatom zagrebačkom hotelu. Za svoj nastup u Areni tražila je da joj se osigura 500 kila leda, četiri boce kisika te poseban lokot na garderobi u kojoj će boraviti prije koncerta, da bi se mogla neometano pripremiti za nastup. Na krov Arene bit će prvi puta obješeno nevjerojatnih 70 tona opreme koja će se dopremiti sa 28 šlepera i 14 autobusa. Glazbenica će se za vrijeme boravka u Zagrebu voziti u mMercedesima S-klase koje i u privatnom životu preferira. Očekujemo zadivljujući nastup pun plesnih točaka i blještavila koji će, prema svemu sudeći, rasprodanu Arenu ostaviti bez daha. Kao predgrupu Lady Gaga je odabrala ekscentrične Semi Precious Weapons, bend koji je poznat po energičnim i besramnim preformansima nalik cirkus, fantastičnu uvertiru za ekstavagantan spektakl koji prelazi granice mogućeg.

Vrata Arene otvaraju se u 18.30, predgrupa zadužena za zagrijavanje atmosfere Semi Precious Weapons započinje s nastupom u 20 sati, a jedinstvena i provokativna Lady Gaga započet će u 21 sat.
U prodaji je ostalo još par stotina ulaznica, za parter po cijeni od 500 kuna, koje se mogu kupiti preko Eventima. Ulaznice, u slučaju da ih još ostane u prodaji, moći će se kupiti i na dan koncerta na blagajni Arene koja se otvara u devet sati.

Tri dana poslije, u ponedjeljak 8. studenoga 2010 svjetski poznata britanska glazbena zvijezda Sting održat će gala-koncert u Zagrebu. Bivši frontman grupe Police ovih dana proslavio je svoj 59. rođendan, a nastup s Kraljevskim filharmonijskim orkestrom svojevrsna je kruna njegove bogate glazbene karijere. U Zagreb dolazi na dan koncerta, a odsjest će u jednom poznatom zagrebačkom hotelu. Nije imao posebnih zahtjeva što se tiče prehrane, a u garderobi u kojoj će boraviti prije nastupa zahtijevao je veliko ogledalo te biljku. Po Zagrebu će se voziti u Mercedesima S-klase.

Ulaznica za gala-koncert još ima u prodaji preko Eventima. Svoju ulaznicu možete kupiti na dan koncerta na blagajni Arene koja će raditi od devet sati. Vrata Arene otvaraju se u 18.30, a koncert u 20.30.

'Ovim putem molimo sve posjetitelje koncerta da ne donose fotoaparate i kamere, jer će im biti trajno oduzeti na ulazu. Ovo nije posebna restrikcija već standardna zabrana koja je istaknuta na poleđini svake ulaznice te organizator ne snosi nikakve troškove ako dođe do oduzimanja nedozvoljenih predmeta. Mobiteli su, naravno, dopušteni. Preporučujemo svim posjetiteljima da na koncert dođu na vrijeme te da koriste javni prijevoz da se izbjegnu nepotrebne gužve koje se očekuju u petak, a dodatno će biti prouzročene otvaranjem novog šoping-centra. U slučaju da ipak odlučite doći osobnim automobilom, moći ćete ga parkirati na istočnom parkingu Velesajma.

Linije ZET-a će biti pojačane prema Novom Zagrebu', stoji u priopćenju organizatora.