(ONO) SVE ŠTO ZNAŠ O MENI

Koncert u sjećanje na Arsena Dedića

04.10.2016 u 12:31

Bionic
Reading

Veliki koncert Zagrebačke filharmonije u sjećanje na Arsena Dedića pod nazivom (Ono) sve što znaš o meni održat će se ovaj petak, 7. listopada s početkom u 19:30 sati u dvorani Lisinski.

Arsen je 2008.g. sa Zagrebačkom filharmonijom proslavio svojih jubilarnih 50 godina na glazbenoj i 70 godina na životnoj sceni. Više od godinu dana nakon smrti, kroz svoja (remek) djela vratit će se na pozornicu Lisinskog.

Tko može bolje prenijeti sve emocije ovog 'pjesnika opće prakse' nego njegovi Gabi i Matija kojima će se na sceni pridužiti Arsenovi prijatelji glazbenici: Tedi Spalato, klapa Nostalgija i Klinci s Ribnjaka

Arsen je skladao glazbu za legendarne serije i filmove koji su obilježili generacije. U registraturi, Prosjaci i sinovi, Glembajevi, Vlak u snijegu - samo su neki od njih. Orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića, u pratnji glazbene dive Gabi Novak i Matije Dedića, publici će predstaviti dijelove bogatog Arsenovog opusa glazbe za film i tv, ali i legendarne pjesme Sve što znaš o meni, Moderato cantabile, O mladosti , Kuća pored mora, Tvoje nježne godine, Ni ti ni ja i brojne druge u orkestralnim aranžmanima.

Bit će ovo jedinstven koncert koji će na istoj pozornici okupiti članove obitelji Dedić , Arsenove prijatelje te najveći hrvatski orkestar, zajedno s kojima je obilježio hrvatsku glazbenu scenu kao niti jedan hrvatski umjetnik dosad.

Autor glazbe za neke od najvećih filmskih ostvarenja domaće kinematografije, dobitnik dvaju Zlatnih arena, pjesnička duša, veliki čovjek, kantautor nekih od najljepših pjesama glazbene scene, doajen, lirik... sve je to bio Arsen!

Klinci s Ribnjaka svojim će dječjim glasovima u sjećanju oživiti dane našeg djetinjstva izvedbom Kad se male ruke slože iz popularnog Vlaka u snijegu, Gabi Novak opjevat će sretne dane koje je dijelila s Arsenom, Matija Dedić virtuoznim pijanističkim izvedbama dat će svoj hommage Arsenu, klapa Nostalgija dat će svoj neizostavni pečat pjesmi Dida moj, a svima nam omiljene pjesme O mladosti i Kuća pored mora u interpretaciji glazbenog doajena Tedija Spalata ostavit će ovaj koncert u pamćenju svima koji u petak budu u Dvorani. Ovo su samo neki od highlightova ovog velikog koncerta. Ujedno je to i otvorenje OFF ciklusa Zagrebačke filharmonije koji u sezoni 2016./2017. nudi niz zanimljivih kombinacija klasične glazbe sa drugim glazbenim i plesnim žanrovima, filmskom glazbom i jazzom.

Ulaznica ima još jako malo, a možete ih potražiti na blagajni Zagrebačke filharmonije i putem sustava ulaznice.hr (www.ulaznice.hr) i web stranice Zagrebačke filharmonije (www.zgf.hr).