URBAN & 4: OPERACIJA MINOR

Koncert na Brijunima

20.08.2012 u 14:52

Bionic
Reading

Na kraju još jedne Ulyssesove sezone Urban&4 će publici i posjetiteljima tvrđave Minor 24. kolovoza, osim poznatih pjesama, predstaviti i one s tek objavljenog mini albuma 'Kundera'

Damiru Urbanu će se ovog ljeta, nakon godina gledanja predstava Kazališta Ulysses na Brijunima, ispuniti želja da, zajedno sa svojom četvorkom, održi koncert pod nazivom 'Operacija Minor'.

'Već godinama dolazimo u tvrđavu Minor gledati predstave i uživamo kako u njima, tako i u samome prostoru. Sada nam se pružila prilika da i sami budemo dio te priče. S obzirom na posebnost samoga prostora, pokušat ćemo i koncert učiniti nešto drugačijim nego inače. Odlučili smo neke pjesme prearanžirati za tu priliku. Razmišljali smo i koje smo pjesme na neki način nepravedno 'zapostavili' zadnjih godina i isključili ih sa set lista na koncertima. Ovo je divna prilika da te pjesme odsviramo. Zbog svega toga na samom ćemo koncertu pokušati proći baš kroz sve faze mog rada. Započeli bismo pjesmama koje su nastale možda i prije Laufera pa prošli kroz Lauferovu kajdanku i odsvirali neke od pjesama koje su obilježile taj bend, ali i neke koje nam posebno znače zbog nekog razloga. Nastavak su, naravno, albumi grupe Urban&4, od 'Otrovne kiše', 'Žene dijete', 'Retra', 'Hello' pa sve do 'Kundere'. Možda ćemo odsvirati i poneku pjesmu s neobjavljenog albuma 'Merkur', kao i neke od uspješnih suradnji ili izvedbi drugih autora. Nikada nismo imali koncert na mjestu do kojega se publika vozi brodom. Koncert na otoku, u tvrđavi. Sve bi to zajedno trebalo doprinijeti 'zbližavanju' izvođača i publike. Nadamo se da ćemo svi zajedno doživjeti večer koju ćemo još dugo pamtiti', kaže Damir Urban koji je ljeto, zajedno s četvorkom, proveo uglavnom radno.

Osim što su imali dosta samostalnih koncerata, sudjelovali su i na više glazbenih festivala na području cijele bivše države. Pred samo ljeto Urban&4 objavili su album/ EP 'Kundera', u izdanju Aquarius Recordsa, koji je jedno vrijeme bio najprodavanije izdanje kod nas. Nakon prvog singla 'Atom' upravo je prije nekoliko dana pušten i drugi singl, pjesma 'Ako se napijem do smrti'

'Baš su me prije dva dana zvali za izjavu za Radio Pulu jer smo kod njih već na prvom mjestu top liste. Za tu pjesmu je početkom ljeta snimljen i spot u režiji Radislava Jovanova Gonza. Bez obzira što je spot bio gotov sredinom srpnja, odlučili smo pričekati sam kraj ljeta pa će premijera biti 3. rujna na regionalnom MTV-ju, a onda i na svim ostalim postajama te internetskim portalima. S obzirom da je pjesma 'ozbiljna', pokušali smo spotom otvoriti neku novu priču i pogled na nju, odnosno potrudili smo se napraviti spot u kojem bend neće biti baš toliko uobičajeno ozbiljan', zaključuje Urban i najavljuje koncert 24. kolovoza na Malom Brijunu kojim se zatvara još jedna uspješna sezona Kazališta Ulysses. Urbanu će se na pozornici, kao i obično, pridružiti Marco Bradaschia (bubnjevi), Sandi Bratonja (bas), Saša Markovski (klavijature) i Luka Toman (gitara). Već se sada vesele susretu s publikom i završnom tulumu sezone.